Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Frittata s krompirjem, bučko in sirom

0
Fotografija pečene frittate s krompirjem, bučko in sirom v litoželezni ponvi, postrežene z listnato solato in kruhom.

Ko po vikendu zmanjka energije, pride prav jed, ki se pripravi skoraj sama. Frittata je kot pekačaš v ponvi – znotraj mehka in sočna, zgoraj zapečena in hrustljava. V tej verziji se krompir sreča z bučko in sirom, vse skupaj pa je idealno za hiter, brezmesni ponedeljek.

Sestavine (za 2 osebe)

  • 5 jajc

  • 1 večji krompir

  • 1 manjša bučka

  • 50 g naribanega sira 

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 2 žlici mleka 

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, poper po okusu

  • vejica peteršila

Postopek priprave

  1. Priprava krompirja
    Krompir olupi in nareži na tanke rezine. V slani vodi ga kuhaj 8 minut oz. dokler ni skoraj mehak. Odcedi in ohladi.

  2. Bučka in čebula
    Medtem nareži bučko na tanke polmesece, čebulo pa na trakove. Na žlici olja v večji ponvi popraži čebulo, dodaj bučko in praži 4 minute, da se zmehča. Dodaj še strt česen in vse skupaj odstavi.

  3. Jajčna masa
    V skledi razžvrkljaj jajca z mlekom, dodaj nariban sir, sol, poper in sesekljan peteršilj.

  4. Sestavi frittato
    V večji ponvi (ki gre lahko tudi v pečico) segrej preostalo olje. Razporedi kuhani krompir in popečeno zelenjavo. Prelij z jajčno maso in rahlo pretresi ponev, da se masa enakomerno razporedi.

  5. Pečenje
    Frittato peci na srednjem ognju pokrito približno 8 minut, nato odkrito še 3 minute.

  6. Serviranje
    Postrezi toplo ali hladno, z listnato solato ali kosom kruha. Odlična tudi za s sabo!

Če ti ostane, jo razreži na trikotnike in shrani v hladilniku – naslednji dan je še bolj okusna, posebej hladna kot "snack".

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo