Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riževa ponev z bučko, korenčkom in feta sirom

Riževa ponev z bučko, korenčkom in feta sirom – hitro in barvito vegetarijansko kosilo iz ene ponve, pripravljeno v manj kot 30 minutah.
0
Fotografija tople riževe jedi z rezinami bučk in korenja, posute s koščki feta sira in svežim peteršiljem, postrežene v rustikalni skledi.

Za četrtek si privoščimo jed, ki jo lahko pripraviš iz osnovne zaloge in sezonske zelenjave. Sveže bučke, korenje in kremasta feta sirček ustvarijo popoln trio, ki se v eni ponvi spremeni v slasten, barvit in hranljiv obrok – brez kompliciranja!

Sestavine (za 2 osebe)

  • 180 g dolgozrnatega riža

  • 1 manjša bučka

  • 1 večje korenje

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 70 g feta sira

  • 2 žlici olivnega olja

  • ½ žličke timijana

  • 600 ml zelenjavne osnove ali vode + jušna zelenjavna kocka

  • sol in poper po okusu

  • svež peteršilj za posip 

Postopek priprave

  1. Priprava zelenjave
    Bučko in korenje nareži na tanke polmesece. Čebulo in česen drobno sesekljaj.

  2. Praženje
    V večji ponvi segrej olje. Dodaj čebulo in praži 3 minute, nato dodaj česen, bučko in korenje. Praži še 5 minut, da se zelenjava rahlo zmehča.

  3. Dodaj riž in začimbe
    Vmešaj riž in začimbe (timijan, sol, poper). Praži 1 minuto, da se riž rahlo zastekleni, nato prilij zelenjavno osnovo.

  4. Kuhanje
    Kuhaj na srednjem ognju, delno pokrito, približno 18 minut oz. dokler riž ni kuhan. Po potrebi dodaj še malo vode.

  5. Zaključek
    Ko je riž kuhan in tekočina skoraj povreta, vmešaj nadrobljeno feto. Odstavi z ognja, pokrij za 3 minute in pusti, da se okusi povežejo.

  6. Serviranje
    Postrezi toplo, potresi s svežim peteršiljem in postrezi s skledico solate ali jogurtovo omako.

Za več beljakovin dodaj žlico kuhane čičerike ali pest zamrznjenega graha. Če ti ostane – super tudi za naslednji dan kot hladna riževa solata!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo