Sestavine (za 2 osebi)
- 200 g špagetov
- 1 konzerva (160 g) tune v olju (odcejena)
- 50 g črnih oliv brez koščic (narezanih na kolobarje)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 1 konzerva (400 g) češnjevih paradižnikov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper - po okusu
- svež peteršilj za posip
- ščepec čilijevih kosmičev
Postopek priprave
- Kuhanje testenin: V veliki posodi zavri osoljeno vodo in skuhaj testenine po navodilih na embalaži, do al dente. Preden jih odcediš, prihrani približno 100 ml vode od kuhanja testenin.
- Priprava omake: Medtem ko se testenine kuhajo, pripravi omako. V ponvi segrej oljčno olje. Dodaj drobno sesekljano čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj sesekljan česen in čilijeve kosmiče, praži še minuto.
- Dodatki: Dodaj češnjeve paradižnike in narezane olive. Kuhaj 7 minut.
- Tuna: Odcejeno tuno dodaj v omako. Dobro premešaj.
- Združevanje: Odcejene testenine dodaj v ponev z omako. Prilij nekaj prihranjene vode od kuhanja testenin, če je omaka pregosta. Dobro premešaj, da se testenine prepojijo z omako. Soli in popraj po okusu.
- Serviranje: Postrezi takoj, posuj s svežim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar