Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine s tuno in olivami

Recept za testenine s tuno, olivami in paradižnikom. Hitro, okusno in popolno sobotno kosilo z mediteranskim pridihom – pripravljeno v 20 minutah.
0

Sobotni tempo naj bo počasen, testenine pa ekspresne! Tale recept s tuno, črnimi olivami in paradižniki je tisto pravo – hitro, preprosto in polno sredozemskega pridiha. 🍝 Vse v eni ponvi, pa še pomivanje bo hitro mimo. 🙃

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g špagetov
  • 1 konzerva (160 g) tune v olju (odcejena)
  • 50 g črnih oliv brez koščic (narezanih na kolobarje)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 konzerva (400 g) češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper - po okusu
  • svež peteršilj za posip
  • ščepec čilijevih kosmičev

Postopek priprave

  1. Kuhanje testenin: V veliki posodi zavri osoljeno vodo in skuhaj testenine po navodilih na embalaži, do al dente. Preden jih odcediš, prihrani približno 100 ml vode od kuhanja testenin.
  2. Priprava omake: Medtem ko se testenine kuhajo, pripravi omako. V ponvi segrej oljčno olje. Dodaj drobno sesekljano čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj sesekljan česen in čilijeve kosmiče, praži še minuto.
  3. Dodatki: Dodaj češnjeve paradižnike in narezane olive. Kuhaj 7 minut.
  4. Tuna: Odcejeno tuno dodaj v omako. Dobro premešaj.
  5. Združevanje: Odcejene testenine dodaj v ponev z omako. Prilij nekaj prihranjene vode od kuhanja testenin, če je omaka pregosta. Dobro premešaj, da se testenine prepojijo z omako. Soli in popraj po okusu.
  6. Serviranje: Postrezi takoj, posuj s svežim peteršiljem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo