GOTOVO JE NOVO
Ko trgovinski izdelek postane glavna zvezda domače kreacije
Včasih zmanjka časa, včasih volje, včasih pa si preprosto zaželimo nekaj drugačnega – nekaj, kar nas preseneti, razveseli in hkrati olajša pripravo jedi. Prav zato sem ustvaril novo rubriko GOTOVO JE NOVO, kjer bom vsakič izbral en gotov izdelek iz trgovine in ga uporabil kot izhodišče za čisto pravi recept.
Cilj? Pokazati, da se tudi iz najbolj običajnih ali preprostih izdelkov da ustvariti nekaj navdihujočega. Vsak recept bo vseboval največ 5 dodatnih sestavin, priprava pa bo hitra, enostavna in z veliko wow učinka. Idealno za vse, ki bi radi združili udobje s kreativnostjo – pa naj bo to sladica, malica ali hiter obrok za goste.
Dobrodošel v svetu, kjer gotovo ni izgovor, ampak iztočnica.
🥐 Francoski sladoledni sendvič z belo čokolado
hrustljavo, kremasto, sladko – iz samo 4 dodatkov
GOTOVO JE NOVO IZDELEK
2 francoska rogljička (lahko tudi dan stara ali vakumsko pakirana)
DODATNE SESTAVINE
-
80 g kremnega vanilijevega sladoleda
-
1 žlica rjavega sladkorja
-
1 ščep mletega cimeta
-
40 g bele čokolade
Postopek priprave
-
Priprava rogljičkov:
Rogljička položimo med dva lista papirja za peko in z valjarjem nežno sploščimo – naj bosta debela približno 4–5 mm. Izrežemo ovalna kroga. -
Karamelizacija:
Površino rogljičkov potrosimo z mešanico rjavega sladkorja in cimeta.
Nato ju položimo na pekač, pokrijemo z dodatnim listom papirja za peko in obtežimo z drugim pekačem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 °C približno 12 minut, da postaneta zlatorjavo karamelizirana.
Ohladimo. -
Sestavljanje sendviča:
Na en rogljiček (hrustljava stran naj bo obrnjena navzven) položimo plast vanilijevega sladoleda. Pokrijemo z drugim rogljičkom.
Po vrhu dekorativno prelijemo s stopljeno belo čokolado. -
Hlajenje:
Sladoledni sendvič damo za vsaj 30 minut v skrinjo, da se ponovno učvrsti in pripravi za serviranje.
Ni treba, da so rogljički sveže pečeni – pravzaprav je recept idealen za tiste, ki jih ne bi več jedli kar tako. Po karamelizaciji dobijo novo življenje in postanejo hrustljava, zlato zapečena osnova za sladico, ki navduši!

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar