Za konec tedna si lahko privoščimo nekaj bolj domačega, kar počasi brbota in diši po celi kuhinji. Ta govedina je prava »žlicarska klasika«, ampak z malce modernega preobrata – dodana rdeča čebula in paprika ji podarita več sladkobe in barvitosti. Najboljši del? Vse se pripravi v eni posodi, brez kompliciranja, in idealno za nedeljsko kosilo z žlico v roki.
Sestavine (za 2–3 osebe)
-
300 g govejega mesa za golaž (stegno mlade govedine)
-
1 velika rdeča čebula
-
1 rdeča paprika
-
1 žlica paradižnikove mezge
-
1 strok česna
-
1/2 žličke mlete paprike (sladke)
-
sol, poper po okusu
-
400 ml goveje jušne osnove ali vode + ena jušna kocka
-
olje
Postopek
-
Meso nareži na kocke. Na olju popraži čebulo narezano na rezine in česen narezan na lističr, dodaj meso in praži, da se lepo zapeče.
-
Primešaj narezano papriko, paradižnikovo mezgo, mleto papriko, sol in poper.
-
Prilij osnovo, pokrij in kuhaj na nizkem ognju 45 minut do 1 ure, da se meso zmehča.
-
Po potrebi dolij še malo tekočine. Postrezi s krompirjem, kruhom ali žlico riža.
Dodaš lahko še žlico kisle smetane za bolj kremast okus ali nekaj vložene rdeče paprike za več karakterja.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar