Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Govedina na žlico z rdečo čebulo in papriko

Recept za govedino na žlico – sočna, aromatična jed z rdečo papriko in čebulo. Idealna za nedeljsko kosilo brez kompliciranja.
0
Govedina na žlico z rdečo čebulo in papriko – počasno nedeljsko kosilo, pripravljeno v eni posodi. Klasična enolončnica za uživanje ob žlici.

Za konec tedna si lahko privoščimo nekaj bolj domačega, kar počasi brbota in diši po celi kuhinji. Ta govedina je prava »žlicarska klasika«, ampak z malce modernega preobrata – dodana rdeča čebula in paprika ji podarita več sladkobe in barvitosti. Najboljši del? Vse se pripravi v eni posodi, brez kompliciranja, in idealno za nedeljsko kosilo z žlico v roki.

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 300 g govejega mesa za golaž (stegno mlade govedine)

  • 1 velika rdeča čebula

  • 1 rdeča paprika

  • 1 žlica paradižnikove mezge

  • 1 strok česna

  • 1/2 žličke mlete paprike (sladke)

  • sol, poper po okusu

  • 400 ml goveje jušne osnove ali vode + ena jušna kocka

  • olje

Postopek

  1. Meso nareži na kocke. Na olju popraži čebulo narezano na rezine in česen narezan na lističr, dodaj meso in praži, da se lepo zapeče.

  2. Primešaj narezano papriko, paradižnikovo mezgo, mleto papriko, sol in poper.

  3. Prilij osnovo, pokrij in kuhaj na nizkem ognju 45 minut do 1 ure, da se meso zmehča.

  4. Po potrebi dolij še malo tekočine. Postrezi s krompirjem, kruhom ali žlico riža.

Dodaš lahko še žlico kisle smetane za bolj kremast okus ali nekaj vložene rdeče paprike za več karakterja.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo