Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Falaflovi polpetki s tzatzikijem

Recept za falafle s tzatzikijem – zlatorjavi vegi polpetki iz čičerike z osvežujočo jogurtovo omako. Idealni za sobotni grižljaj.
0
Domači falafli s svežim tzatzikijem – hitro, okusno in vegi kosilo za sproščeno soboto. Pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Sobota je dan za nekaj zabavnega, kar lahko ješ z rokami in pomakaš v omako. In falaflovi polpetki so prav to! Narejeni iz čičerike, začimb in zelišč, pečeni v ponvi do hrustljave skorjice – zadiši kot bližnjevzhodni street food, a z domačo noto. Odlični so v pita kruhkih, s solato, ali kar tako, z žličko osvežujočega tzatzikija.

Sestavine (za 2–3 osebe)

Za falafle

  • 200 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke, dobro odcejene)

  • 1 majhna čebula

  • 1 strok česna

  • 1 žlica moke

  • 1 žlica drobtin

  • 1/2 žličke mlete kumine

  • 1/2 žličke sode bikarbone

  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

  • sol, poper po okusu

  • olje za peko

Za tzatziki

  • 100 g grškega jogurta

  • 1/3 naribane sveže kumare 

  • 1 strok česna (stisnjen)

  • 1 žlička limoninega soka

  • sol, poper po okusu

  • par kapljic oljčnega olja

Postopek

  1. V sekljalniku zmelji čičeriko s čebulo, česnom in začimbami, dodaj moko, drobtine in soda bikarbono. Premešaj. Oblikuj male polpete.

  2. Speci jih na ponvi z malo olja (ali v pečici), 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo.

  3. Za tzatziki zmešaj vse sestavine in dobro ohladi.

  4. Postrezi falafle s tzatzikijem in svežo solato ali zavite v pita kruh.

Zmes za falafle naj pred peko 15 minut počiva v hladilniku – bolje se oblikuje in je manj lepljiva.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo