Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Katsu piščanec – šnicel z japonskim karakterjem

Hrustljav in sočen piščančji šnicel z japonskim pridihom. Odkrij, kako pripraviš Katsu piščanca z domačo omako in svežo prilogo.
0
Hrustljavo ocvrt piščančji šnicel s katsu omako, narezan na rezine, postrežen z naribanim zeljem, kumaro in palčkami na keramičnem krožniku

Če te je kdaj zamikal klasični dunajc, ampak si hkrati sanjal o hrustljavosti in japonski omaki z umami efektom – Katsu piščanec je tvoj naslednji zmagovalec! Gre za japonsko različico paniranega piščanca, ki se s sojino osnovo in nežnim zeljcem spremeni v pravo azijsko tolažilno klasiko.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja fileja (300 g)

  • sol in poper po okusu

  • 2 žlici moke

  • 1 jajce

  • 50 g panko drobtin (lahko uporabiš tudi klasične)

  • olje za cvrtje 

Za prilogo

  • drobno narezano zelje

  • rezine kumar

  • mlada čebula

Za preprosto katsu omako

  • 2 žlici kečapa

  • 1 žlica worcesterske omake

  • 1 žlica sojine omake

  • 1/2 žlice medu

  • ščepec ingverja v prahu 

Postopek

  1. Priprava mesa
    Piščančja fileja rahlo potolči, nato ju posoli in popopraj po obeh straneh.

  2. Paniranje po japonsko
    Fileja najprej povaljaj v moki, nato ju pomoči v stepeno jajce in na koncu povaljaj v panko drobtinah. Rahlo pritisni, da se drobtine lepo oprimejo.

  3. Cvrtje
    V ponvi segrej približno 1 cm olja. Ko je vroče, položi piščanca v ponev in cvri 4 minute na vsaki strani – do zlatorjave hrustljavosti.

  4. Omaka
    V manjši posodici zmešaj vse sestavine za omako. Segrevaj na ognju 3 minute, da se rahlo zgosti.

  5. Postrežba
    Piščanca nareži na trakove, prelij z omako, potresi z mlado čebulo in postrezi z naribanim zeljem ter rezinami kumare.

Katsu je fantastičen tudi v sendviču (t.i. katsu sando) ali na skodelici riža (katsudon). Če nimaš panko drobtin, lahko kruhove drobtine predhodno popečeš v pečici, da postanejo bolj hrustljave.

VPLIV AZIJE
Od Svilne poti do sušija: Kako azijski okusi spreminjajo našo kuhinjo

Če bi mi kdo pred 20 leti rekel, da bom v trgovskem centru izbiral med tremi vrstami miso paste

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo