Če te je kdaj zamikal klasični dunajc, ampak si hkrati sanjal o hrustljavosti in japonski omaki z umami efektom – Katsu piščanec je tvoj naslednji zmagovalec! Gre za japonsko različico paniranega piščanca, ki se s sojino osnovo in nežnim zeljcem spremeni v pravo azijsko tolažilno klasiko.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 piščančja fileja (300 g)
-
sol in poper po okusu
-
2 žlici moke
-
1 jajce
-
50 g panko drobtin (lahko uporabiš tudi klasične)
-
olje za cvrtje
Za prilogo
-
drobno narezano zelje
-
rezine kumar
-
mlada čebula
Za preprosto katsu omako
-
2 žlici kečapa
-
1 žlica worcesterske omake
-
1 žlica sojine omake
-
1/2 žlice medu
-
ščepec ingverja v prahu
Postopek
-
Priprava mesa
Piščančja fileja rahlo potolči, nato ju posoli in popopraj po obeh straneh. -
Paniranje po japonsko
Fileja najprej povaljaj v moki, nato ju pomoči v stepeno jajce in na koncu povaljaj v panko drobtinah. Rahlo pritisni, da se drobtine lepo oprimejo. -
Cvrtje
V ponvi segrej približno 1 cm olja. Ko je vroče, položi piščanca v ponev in cvri 4 minute na vsaki strani – do zlatorjave hrustljavosti. -
Omaka
V manjši posodici zmešaj vse sestavine za omako. Segrevaj na ognju 3 minute, da se rahlo zgosti. -
Postrežba
Piščanca nareži na trakove, prelij z omako, potresi z mlado čebulo in postrezi z naribanim zeljem ter rezinami kumare.
Katsu je fantastičen tudi v sendviču (t.i. katsu sando) ali na skodelici riža (katsudon). Če nimaš panko drobtin, lahko kruhove drobtine predhodno popečeš v pečici, da postanejo bolj hrustljave.

Če bi mi kdo pred 20 leti rekel, da bom v trgovskem centru izbiral med tremi vrstami miso paste
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar