Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena cvetača z jogurtovim prelivom in hrustljavo čebulo

Pečena cvetača z jogurtovim prelivom in hrustljavo čebulo – hitro in okusno kosilo brez mesa, pripravljeno v manj kot 30 minutah.
0

Ko se ti mudi, a si vseeno za nekaj drugačnega – ta jed je pravi jackpot. Pečena cvetača postane lepo karamelizirana, jogurt pa doda svežino. Hrustljava čebula pa vse skupaj zaokroži v odličen petkov brezmesni obrok.

Pečena cvetača s kremastim jogurtovim prelivom in posipom hrustljave čebule

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 manjša glava cvetače

  • 2 žlici oljčnega olja

  • sol, poper po okusu

  • 150 g grškega jogurta

  • 1 žlica limoninega soka

  • 1 strok česna (drobno sesekljan)

  • ščepec mlete kumine

  • 1 manjša čebula

  • 1 žlica moke

  • olje za cvrtje

Postopek priprave

  1. Cvetačo razdeli na manjše cvetke. Položi jih na pekač, pokapaj z oljem, posoli in popopraj.

  2. Peči v pečici na 200 °C približno 20 minut, da postane lepo zapečena.

  3. Medtem pripravi jogurtov preliv: v skodelici zmešaj jogurt, limonin sok, česen, sol in kumino. Postavi na hladno.

  4. Čebulo nareži na tanke kolobarje, jih povaljaj v moki in ocvri v ponvi do zlato rjave barve. Odcedi na papirju.

  5. Pečeno cvetačo serviraj z jogurtovim prelivom in potresi s hrustljavo čebulo.

Če želiš še bolj polnovreden obrok, lahko dodaš kuhan kus-kus ali pečen krompir.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo