Ko se ti mudi, a si vseeno za nekaj drugačnega – ta jed je pravi jackpot. Pečena cvetača postane lepo karamelizirana, jogurt pa doda svežino. Hrustljava čebula pa vse skupaj zaokroži v odličen petkov brezmesni obrok.
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 manjša glava cvetače
-
2 žlici oljčnega olja
-
sol, poper po okusu
-
150 g grškega jogurta
-
1 žlica limoninega soka
-
1 strok česna (drobno sesekljan)
-
ščepec mlete kumine
-
1 manjša čebula
-
1 žlica moke
-
olje za cvrtje
Postopek priprave
-
Cvetačo razdeli na manjše cvetke. Položi jih na pekač, pokapaj z oljem, posoli in popopraj.
-
Peči v pečici na 200 °C približno 20 minut, da postane lepo zapečena.
-
Medtem pripravi jogurtov preliv: v skodelici zmešaj jogurt, limonin sok, česen, sol in kumino. Postavi na hladno.
-
Čebulo nareži na tanke kolobarje, jih povaljaj v moki in ocvri v ponvi do zlato rjave barve. Odcedi na papirju.
-
Pečeno cvetačo serviraj z jogurtovim prelivom in potresi s hrustljavo čebulo.
Če želiš še bolj polnovreden obrok, lahko dodaš kuhan kus-kus ali pečen krompir.
Ni komentarjev
Objavite komentar