Vikend kliče po enostavnih, a srčnih jedeh. Ta rustikalna ponev združuje vse, kar imamo radi – hrustljav krompirček, sočne kose klobase in sladkobo paprike. Vse skupaj se prepeče v eni sami ponvi, kar pomeni manj pomivanja in več uživanja. To je recept, ki deluje vedno – še posebej, če si v dobri družbi in ob kozarcu hladnega piva ali cvička.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 kranjski klobasi
-
300 g drobnega mladega krompirja
-
1 rdeča paprika
-
1 manjša čebula
-
2 žlici olja
-
sol, poper po okusu
-
svež timijan
Postopek priprave
-
Mlad krompir dobro operi (ne potrebuješ ga lupiti) in ga nareži na pol. Skuhaj ga v slani vodi do polovice mehkega (približno 8 minut), nato odcedi.
-
Medtem nareži klobase na večje kolobarje, papriko na trakove in čebulo na lističe.
-
V večji ponvi segrej olje. Najprej dodaj klobaso in jo na srednjem ognju popeci z vseh strani, da lepo porjavi.
-
Dodaj čebulo in praži še 3 minute, da postekleni, nato dodaj še narezano papriko in kuhan krompir.
-
Vse skupaj na zmernem ognju peci še približno 10 minut, da se krompir zapeče in paprika zmehča. Med peko večkrat premešaj.
-
Po okusu začini s soljo, poprom in timijanom.
-
Postrezi takoj, lahko kar v ponvi, z žlico gorčice ali rezino kruha za pomazat sokove.
Če želiš bolj “zapečeno” različico, lahko zadnjih 5 minut jed prestaviš v pečico pod žar. Odlična tudi kot nedeljski brunch z jajcem na oko!
KUHLA
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar