Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ponev s klobaso, mladim krompirjem in papriko

Ponev z mladim krompirjem, klobaso in papriko – rustikalna jed za vikend.
0

Vikend kliče po enostavnih, a srčnih jedeh. Ta rustikalna ponev združuje vse, kar imamo radi – hrustljav krompirček, sočne kose klobase in sladkobo paprike. Vse skupaj se prepeče v eni sami ponvi, kar pomeni manj pomivanja in več uživanja. To je recept, ki deluje vedno – še posebej, če si v dobri družbi in ob kozarcu hladnega piva ali cvička.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 kranjski klobasi

  • 300 g drobnega mladega krompirja

  • 1 rdeča paprika

  • 1 manjša čebula

  • 2 žlici olja 

  • sol, poper po okusu

  • svež timijan 

Postopek priprave

  1. Mlad krompir dobro operi (ne potrebuješ ga lupiti) in ga nareži na pol. Skuhaj ga v slani vodi do polovice mehkega (približno 8 minut), nato odcedi.

  2. Medtem nareži klobase na večje kolobarje, papriko na trakove in čebulo na lističe.

  3. V večji ponvi segrej olje. Najprej dodaj klobaso in jo na srednjem ognju popeci z vseh strani, da lepo porjavi.

  4. Dodaj čebulo in praži še 3 minute, da postekleni, nato dodaj še narezano papriko in kuhan krompir.

  5. Vse skupaj na zmernem ognju peci še približno 10 minut, da se krompir zapeče in paprika zmehča. Med peko večkrat premešaj.

  6. Po okusu začini s soljo, poprom in timijanom.

  7. Postrezi takoj, lahko kar v ponvi, z žlico gorčice ali rezino kruha za pomazat sokove.

Če želiš bolj “zapečeno” različico, lahko zadnjih 5 minut jed prestaviš v pečico pod žar. Odlična tudi kot nedeljski brunch z jajcem na oko!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo