Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riževi rezanci z zelenjavo in arašidovo omako

Riževi rezanci z zelenjavo in arašidovo omako – hitro azijsko navdahnjeno kosilo, pripravljeno v 20 minutah.
0
Skleda riževih rezancev s pisanimi kosi zelenjave in gosto arašidovo omako, posuta s sezamom in limeto

Ko pride sobota, si zaslužiš nekaj hitrega, barvitega in izjemno okusnega! Ti azijsko navdihnjeni riževi rezanci so pripravljeni v 20 minutah in so pravi balzam za brbončice. Arašidova omaka lepo poveže hrustljavo zelenjavo, rezultata pa ni treba skrivati – to boš ponovil-a!

Sestavine (za 2 osebi)

  • 120 g riževih rezancev

  • 1 korenček

  • 1 manjša rdeča paprika

  • 1 majhna bučka

  • 1 žlica sezamovega olja

  • svež koriander in sezam za posip

Za arašidovo omako

  • 2 žlici arašidovega masla

  • 1 žlica sojine omake

  • 1 žlička javorjevega sirupa 

  • sok 1 limete

  • 2 žlici vode (za redčenje, po potrebi več)

Postopek priprave

  1. Rezance skuhaj po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, jih splakni pod hladno vodo in odcedi.

  2. Medtem nareži korenček, papriko in bučko na tanke trakove.

  3. V ponvi segrej olje in zelenjavo na hitro popeci, da se zmehča, a ostane hrustljava (4 minute).

  4. V manjši skledi zmešaj vse sestavine za omako – dodaj toliko vode, da dobiš gladko, tekočo omako.

  5. Rezance zmešaj z zelenjavo in omako v ponvi, da se vse lepo poveže.

  6. Postrezi posuto s svežim koriandrom in sezamom.

Če ti je ostalo kaj pečene zelenjave iz tedna, jo brez slabe vesti vključi v jed. Za bolj pikantno različico lahko dodaš še čili omako ali nariban ingver v omako.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo