Ko pride sobota, si zaslužiš nekaj hitrega, barvitega in izjemno okusnega! Ti azijsko navdihnjeni riževi rezanci so pripravljeni v 20 minutah in so pravi balzam za brbončice. Arašidova omaka lepo poveže hrustljavo zelenjavo, rezultata pa ni treba skrivati – to boš ponovil-a!
Sestavine (za 2 osebi)
-
120 g riževih rezancev
-
1 korenček
-
1 manjša rdeča paprika
-
1 majhna bučka
-
1 žlica sezamovega olja
-
svež koriander in sezam za posip
Za arašidovo omako
-
2 žlici arašidovega masla
-
1 žlica sojine omake
-
1 žlička javorjevega sirupa
sok 1 limete
-
2 žlici vode (za redčenje, po potrebi več)
Postopek priprave
-
Rezance skuhaj po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, jih splakni pod hladno vodo in odcedi.
-
Medtem nareži korenček, papriko in bučko na tanke trakove.
-
V ponvi segrej olje in zelenjavo na hitro popeci, da se zmehča, a ostane hrustljava (4 minute).
-
V manjši skledi zmešaj vse sestavine za omako – dodaj toliko vode, da dobiš gladko, tekočo omako.
-
Rezance zmešaj z zelenjavo in omako v ponvi, da se vse lepo poveže.
-
Postrezi posuto s svežim koriandrom in sezamom.
Če ti je ostalo kaj pečene zelenjave iz tedna, jo brez slabe vesti vključi v jed. Za bolj pikantno različico lahko dodaš še čili omako ali nariban ingver v omako.
Ni komentarjev
Objavite komentar