Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski medaljoni v smetanovi omaki s papriko

Svinjski file v kremasti omaki z rdečo papriko – preprost in bogat obrok.
0

Ko se ti zalušta nekaj domačega, kremastega, a še vedno hitro pripravljenega, posezi po tej jedi. Svinjska ribica je mehka in nežna, omaka pa prijetno diši po dimljeni papriki in sladki smetani. Jedi ne manjka karakterja, a se pripravi v manj kot pol ure. Odlično za dan, ko hočeš nekaj konkretnega – brez dolgih priprav.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g svinjske ribice

  • 1 rdeča paprika

  • 1 manjša čebula

  • 100 ml sladke smetane za kuhanje

  • 1 žlička mlete sladke paprike

  • 1 žlica olja

  • sol in poper po okusu

  • ščepec dimljene paprike

Postopek priprave

  1. Svinjsko ribico nareži na približno 2 cm debele medaljone. Rahlo jih potolci in začini s soljo ter poprom.

  2. Na ponvi segrej olje in na močnem ognju na hitro popeci medaljone z obeh strani – vsaka stran naj dobi lepo zlatorjavo barvo (približno 3 minute na stran). Nato jih vzemi iz ponve in pokrij s folijo.

  3. V isti ponvi na srednjem ognju popraži drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodaj na majhne kocke narezano rdečo papriko in praži še 3 minute, da se zmehča.

  4. Dodaj mleto papriko in dimljeno papriko ter takoj zatem prilij sladko smetano. Dobro premešaj in kuhaj nekaj minut, da omaka rahlo zgosti.

  5. V omako vrni medaljone skupaj s sokom, ki se je nabral med počivanjem. Kuhaj še 3 minute, da se vse lepo poveže.

  6. Po potrebi dodatno začini. Postrezi s kruhom, pire krompirjem, polento ali svaljki.

Za bolj bogat okus lahko dodaš v omako tudi žličko gorčice ali par kapljic limoninega soka za svežino. Jedi se lepo poda tudi pečena koruza kot priloga.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo