Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slana pita iz njokov in jajčevcev

Iz zavitka njokov s skuto nastane slastna slana pita z jajčevcem, paradižnikom, baziliko in mocarelo. Enostaven recept iz rubrike Gotovo je novo...
0

 GOTOVO JE NOVO: Slana pita iz njokov in jajčevcev

Včasih ti življenje v roke porine zavitek njokov in ti reče: naredi nekaj drugačnega. No, jaz sem jih zmečkal – dobesedno – in iz njih spekel slano pito. Mehka plast iz njokove osnove, vmes poletna kombinacija jajčevca, paradižnika in sveže bazilike, vse skupaj pa zaključeno z zapečeno mocarelo. Takoj po peki izgleda noro dobro – ampak šele ko odrežeš prvi kos, ti je jasno, da si ustvaril nekaj prav posebnega. Ne rabiš testa, ni treba mesiti – samo zlagaš, pečeš in uživaš.
Ta recept je pravi dokaz, da je včasih dovolj samo en pametno izbran artikel in malo domišljije. In veš kaj? Gotovo je res novo.

Sestavine

Gotovo je novo izdelek

  • 1 zavitek krompirjevih njokov s skuto (1 kg)

Ostale sestavine

  • 1 jajčevec

  • 1 večji paradižnik

  • 2 vejici sveže bazilike

  • 100 g ribane mocarele

Začimbe in maščoba

  • sol in poper po okusu

  • olivno olje

Postopek priprave

  1. Njoki: Njoke skuhaj po navodilih na embalaži. Preden jih odcediš, shrani malo tekočine od kuhanja. Nato jih z vilico pretlačiš v gladko, mazljivo zmes. Če je pregosto, dodaš malo tiste shranjene tekočine.

  2. Jajčevec: Nareži ga na tanke rezine, začini s soljo in poprom ter pokapaj z olivnim oljem. Rezine na hitro popeci z obeh strani, da dobijo barvo.

  3. Paradižnik: Nareži ga na tanke kolobarje.

  4. Zlaganje: Pekač premaži z oljem in vanj razporedi polovico njokove zmesi. Nato plast po plast enakomerno zlagaj: nekaj rezin popečenih jajčevcev, paradižnika in listkov bazilike. Potresi z malo mocarele. Dodaj preostanek njokove mase, ki jo razporedi čez celotno površino. Na vrh enakomerno razporedi preostanek jajčevcev, paradižnika in bazilike ter vse skupaj zaključi z naribano mocarelo.

  5. Peka: Peči 32 minut pri 185 °C. Ko je pita pečena, jo pusti nekaj minut stati, da se stabilizira – potem jo lepo režeš.

🔁 Če narediš, povej kako ti je ratalo. A si za? #gotovojenovo

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo