Hrustljavi polpeti iz sveže zelenjave so odličen način, kako v jed vključiti sezonske pridelke. Pripravljeni so hitro, še posebej, če bučke in korenje naribaš vnaprej. Jogurtova omaka jih lepo dopolni s svežino.
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 večja bučka
-
1 večji korenček
-
1 jajce
-
3 žlice krušnih drobtin
2 vejice luštreka
-
150 g grškega jogurta
-
1 strok česna
-
sol, poper po okusu
-
olje za peko
Postopek
-
Bučko in korenje naribaj, posoli in pusti 5 minut, nato ožemi.
-
Zmešaj z jajcem, sesekljanim luštrekom in drobtinami, oblikuj polpete.
-
V ponvi segrej olje in polpete peci po 4 minute na vsaki strani.
-
Za omako zmešaj jogurt z drobno sesekljanim česnom, soljo in poprom.
Če želiš bolj hrustljave polpete, jih pred peko povaljaj v drobtinah.
Ni komentarjev
Objavite komentar