Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polpeti iz bučk in korenja s česnovo jogurtovo omako

Polpeti iz bučk in korenja s hrustljavo skorjico, postreženi s kremasto česnovo jogurtovo omako.

Hrustljavi polpeti iz sveže zelenjave so odličen način, kako v jed vključiti sezonske pridelke. Pripravljeni so hitro, še posebej, če bučke in korenje naribaš vnaprej. Jogurtova omaka jih lepo dopolni s svežino.

Krožnik z zlato zapečenimi polpeti iz bučk in korenja ter skodelico česnove jogurtove omake, okrašen s svežim listom peteršilja.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 večja bučka

  • 1 večji korenček

  • 1 jajce

  • 3 žlice krušnih drobtin

  • 2 vejice luštreka

  • 150 g grškega jogurta

  • 1 strok česna

  • sol, poper po okusu

  • olje za peko

Postopek

  1. Bučko in korenje naribaj, posoli in pusti 5 minut, nato ožemi.

  2. Zmešaj z jajcem, sesekljanim luštrekom in drobtinami, oblikuj polpete.

  3. V ponvi segrej olje in polpete peci po 4 minute na vsaki strani.

  4. Za omako zmešaj jogurt z drobno sesekljanim česnom, soljo in poprom.

Če želiš bolj hrustljave polpete, jih pred peko povaljaj v drobtinah.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo