Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski medaljoni v smetanovi poprovi omaki s testeninami

Sočni medaljoni v bogati poprovi omaki s testeninami – hitro, kremno in kot iz restavracije.

Za začetek tedna nekaj, kar združi udobje domače kuhinje in pridih restavracije. Svinjski medaljoni so hitra rešitev, saj jih le na hitro popečemo, bogata poprova omaka s smetano pa poskrbi za tisti “wow” učinek. Postreženo s testeninami dobimo kosilo, ki je pripravljeno hitro, a vseeno deluje posebno.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g svinjskega fileja (ribica, narezano na medaljone)

  • 150 g testenin (npr. tagliatelle ali penne)

  • 1 čebula

  • 1 strok česna

  • 150 ml sladke smetane

  • 1 dl jušne osnove ali vode + jušna kocka

  • 1 žlica gorčice

  • 1 žlica zelenega popra

  • olje 

  • sol po okusu

Postopek

  1. Testenine skuhaj v osoljeni vodi po navodilih.

  2. Svinjski file nareži na medaljone, rahlo potolci in posoli.

  3. Na ponvi segrej olje in medaljone hitro popeči z obeh strani, da dobijo lepo barvo. Vzemi jih iz ponve.

  4. Na isti maščobi popraži drobno sesekljano čebulo in česen.

  5. Dodaj gorčico, zeleni poper, prelij z jušno osnovo in smetano.

  6. Kuhaj 5 minut, da se omaka zgosti, nato vrni medaljone v ponev in kuhaj še 4 minute.

  7. Postrezi s testeninami in sveže mletim poprom.

Zeleni poper v slanici da čisto drug, globlji okus. 

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo