Za začetek tedna nekaj, kar združi udobje domače kuhinje in pridih restavracije. Svinjski medaljoni so hitra rešitev, saj jih le na hitro popečemo, bogata poprova omaka s smetano pa poskrbi za tisti “wow” učinek. Postreženo s testeninami dobimo kosilo, ki je pripravljeno hitro, a vseeno deluje posebno.
Sestavine (za 2 osebi)
-
300 g svinjskega fileja (ribica, narezano na medaljone)
-
150 g testenin (npr. tagliatelle ali penne)
-
1 čebula
-
1 strok česna
-
150 ml sladke smetane
-
1 dl jušne osnove ali vode + jušna kocka
-
1 žlica gorčice
-
1 žlica zelenega popra
-
olje
sol po okusu
Postopek
-
Testenine skuhaj v osoljeni vodi po navodilih.
-
Svinjski file nareži na medaljone, rahlo potolci in posoli.
-
Na ponvi segrej olje in medaljone hitro popeči z obeh strani, da dobijo lepo barvo. Vzemi jih iz ponve.
-
Na isti maščobi popraži drobno sesekljano čebulo in česen.
-
Dodaj gorčico, zeleni poper, prelij z jušno osnovo in smetano.
-
Kuhaj 5 minut, da se omaka zgosti, nato vrni medaljone v ponev in kuhaj še 4 minute.
-
Postrezi s testeninami in sveže mletim poprom.
Zeleni poper v slanici da čisto drug, globlji okus.
Ni komentarjev
Objavite komentar