Ko se ti mudi, a vseeno hočeš nekaj toplega, nasitnega in domačega – tale tortilja te reši. Sočni koščki piščanca, pečena paprika in bučka ter stopljen sir – zloženka, ki vedno zmaga. Idealna za torek, ko je glava že pri vikendu, ampak hladilnik še drži.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 večji tortilji
-
200 g piščančjega fileja
-
1 večja rdeča paprika
-
1 manjša bučka
1 pest mlade špinače
-
80 g naribanega sira cheddar
-
1 žlička olja
sol, poper, čili po okusu
Postopek priprave
-
Priprava zelenjave: Papriko očisti in nareži na kocke. Bučko nareži na kocke. Pokapaj z oljem, rahlo posoli in speci na ponvi ali v pečici (200 °C, 10 minut), da se zmehča in rahlo zapeče. Na koncu primešaj mlado špinačo.
-
Piščanec: Piščančji file nareži na koščke. Na ponvi na malo olja popeči z vseh strani, da dobi zlato rjavo barvo. Soli in popraj po okusu.
-
Sestavljanje: Tortiljo segrej (v mikrovalovki, pečici ali ponvi brez maščobe), nato jo napolni z mešanico piščanca in zelenjave in naribanim sirom.
-
Zlaganje in pečenje: Tortiljo prepogni ali zavij, segrej v ponvi, da se sir stopi in zunanjost hrustljavo zapeče.
Za piko na i lahko dodaš žlico grškega jogurta ali avokadovega namaza. Če imaš čas, si tortiljo zapeci v kontaktni ponvi (t. i. "panini press") – učinek restavracije doma.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar