Snežne kepice so pravi simbol zime – drobni, puhasti piškoti, ki se stopijo že ob prvem grižljaju. Pripraviš jih hitro, iz preprostih sestavin, njihov snežno bel videz pa vsako praznično mizo spremeni v pravljico. Najlepše je, da se vedno prilegajo – k čaju, kavi ali kot del sladkega darila v steklenem kozarcu.
Snežne kepice so tudi eden od tistih receptov, ki v projektu KUHLA – Naj se blešči vsako leto prinesejo tisto pravo mehko, čarobno decembrsko energijo – preproste, nežne in vedno priljubljene.
Sestavine
-
250 g masla (sobne temperature)
-
100 g sladkorja v prahu
-
1 vaniljev sladkor
-
300 g gladke moke
-
150 g mletih mandljev ali lešnikov
-
ščepec soli
-
sladkor v prahu (za povaljanje)
Postopek
-
Pečico segrej na 180 °C in pripravi pekač, obložen s papirjem za peko.
-
V večji posodi penasto stepaj maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor.
-
Dodaj moko, mlete mandlje in sol, ter zamesi gladko testo.
-
Oblikuj majhne kroglice (velikosti oreha) in jih polagaj na pekač.
-
Peci 10–12 minut, dokler rahlo ne porumenijo.
-
Še tople kepice nežno povaljaj v sladkorju v prahu in jih ohladi na rešetki.
Če jih zapakiraš v steklen kozarec z lepo pentljo, imaš popolno darilo iz domače kuhinje. Shrani jih v suhem prostoru – tam ostanejo sveže tudi tri tedne.

Ni komentarjev
Objavite komentar