Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Snežne kepice – drobni puhasti piškoti, ki se stopijo že ob prvem grižljaju

Snežne kepice so mehki, drobni, snežno beli piškoti, ki se stopijo v ustih. Preprost praznični recept iz sklopa KUHLA – Naj se blešči.

Snežne kepice so pravi simbol zime – drobni, puhasti piškoti, ki se stopijo že ob prvem grižljaju. Pripraviš jih hitro, iz preprostih sestavin, njihov snežno bel videz pa vsako praznično mizo spremeni v pravljico. Najlepše je, da se vedno prilegajo – k čaju, kavi ali kot del sladkega darila v steklenem kozarcu.

Snežne kepice so tudi eden od tistih receptov, ki v projektu KUHLA – Naj se blešči vsako leto prinesejo tisto pravo mehko, čarobno decembrsko energijo – preproste, nežne in vedno priljubljene.

Sestavine

  • 250 g masla (sobne temperature)

  • 100 g sladkorja v prahu

  • 1 vaniljev sladkor

  • 300 g gladke moke

  • 150 g mletih mandljev ali lešnikov

  • ščepec soli

  • sladkor v prahu (za povaljanje)

Postopek

  1. Pečico segrej na 180 °C in pripravi pekač, obložen s papirjem za peko.

  2. V večji posodi penasto stepaj maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor.

  3. Dodaj moko, mlete mandlje in sol, ter zamesi gladko testo.

  4. Oblikuj majhne kroglice (velikosti oreha) in jih polagaj na pekač.

  5. Peci 10–12 minut, dokler rahlo ne porumenijo.

  6. Še tople kepice nežno povaljaj v sladkorju v prahu in jih ohladi na rešetki.

Če jih zapakiraš v steklen kozarec z lepo pentljo, imaš popolno darilo iz domače kuhinje. Shrani jih v suhem prostoru – tam ostanejo sveže tudi tri tedne.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo