Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

LOSOS Z RDEČO PESO

SESTAVINE ZA 2 OSEBE :


250g lososa ( dva fileja)
2kom sveže rdeče pese
strok česna
40g parmezana
50g rukole
2 žlici olivnega olja
4 žlice balzamičnega kisa
sol
poper


PRIPRAVA:


Rdečo peso neolupjleno skuhamo, ohladimo in narežemo na kolobarje. Rukolo položimo na servirno posodo ter čez njo dekorativno naložimo rdečpo peso. Rdečo peso posolimo in popopramo. Lososa natremo z soljo in poprom ter na hitro popečemo na obeh straneh . Pečenga položimo na rdečo peso. Na preostanku olja , na katerem smo pekli lososa na hitro prepražimo na lističe narezan česen. Ko česen zadiši prelijemo čez lososa in rdečo peso. Parmezan naribamo in potrosimo čez jed . Pred serviranjem jed prelijemo še z balzamičnim kisom.

LOSOS

Losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe in na hormonsko zdravje. Preprečuje nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšuje vnetja.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]