Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PURANJI REZANCI Z LIGNJI

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:


300g očiščenih celih lignjov
200g puranjih prs
100g sojinih kalčkov
100g bambusovih vršičkov
1 cvet brokolija
2 čebuli
200g pelatov
česen
peteršilj
100g sira
začimbe (sol, poper, rožmarin, žafranika, muškatni orešček, majaron)
olivno olje
0,05l rdečega vina
0,05l sladke smetane


PREDPRIPRAVA:


1. puranja prsa narežemo na tanke rezance
2. lignje očistimo (pustimo lovke v trupu) , (priporočilo: kupijo se zmrznjeni , ki so očiščeni in v enem kosu)
3. brokoli razcvetkamo
4. čebulo, česen, peteršilj sesekljamo
5. sir naribamo


PRIPRAVA:

Čebulo prepražimo , dodamo lignje in puranja prsa ter začinimo. Pražimo na visokem ognju (lignji pri termični obdelavi spustijo vodo - ob visokem ognju dosežemo , da voda , ki jo spustijo lignji hitro izhlapi). Pražimo cca 7 min, nato dodamo česen, peteršilj in zalijemo z pelati , vinom, sladko smetano in dobro prevremo (cca 3min). Ob koncu dodamo še nariban sir, premešamo, da sestavine poveže. Kot priloga se priporočajo krompirjevi svaljki ali dušan riž.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]