SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

PURANJI REZANCI Z LIGNJI

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:


300g očiščenih celih lignjov
200g puranjih prs
100g sojinih kalčkov
100g bambusovih vršičkov
1 cvet brokolija
2 čebuli
200g pelatov
česen
peteršilj
100g sira
začimbe (sol, poper, rožmarin, žafranika, muškatni orešček, majaron)
olivno olje
0,05l rdečega vina
0,05l sladke smetane


PREDPRIPRAVA:


1. puranja prsa narežemo na tanke rezance
2. lignje očistimo (pustimo lovke v trupu) , (priporočilo: kupijo se zmrznjeni , ki so očiščeni in v enem kosu)
3. brokoli razcvetkamo
4. čebulo, česen, peteršilj sesekljamo
5. sir naribamo


PRIPRAVA:

Čebulo prepražimo , dodamo lignje in puranja prsa ter začinimo. Pražimo na visokem ognju (lignji pri termični obdelavi spustijo vodo - ob visokem ognju dosežemo , da voda , ki jo spustijo lignji hitro izhlapi). Pražimo cca 7 min, nato dodamo česen, peteršilj in zalijemo z pelati , vinom, sladko smetano in dobro prevremo (cca 3min). Ob koncu dodamo še nariban sir, premešamo, da sestavine poveže. Kot priloga se priporočajo krompirjevi svaljki ali dušan riž.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]