Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

RŽENE REZINE Z GOBAMI

SESTAVINE za 8 oseb:

500g polnozrnati rženi kruh
60g mešanih suhih gob
8 jajc
2kom srednje veliki čebuli
200g sira -ementaler
2 vejici svežega peteršilja
začimbe ( sol , poper , vegeta , majaron , muškatni orešček , timijan )
4 žlice olivnega olja
1 strok česna

PREDPRIPRAVA:

- suhe gobe namočimo v mlačno vodo za 20 minut, nato jih odcedimo
- čebulo olupimo in nasekljamo
- sir narežemo na tanke reine
- peteršilj nasekljamo
- česen sesekljamo

PRIPRAVA:

Čebulo na olivnem olju prepražimo , da dobi zlatorumeno barvo, nato jim dodamo gobe ter začimbe in dušimo pokrito 10 minut. Jajca ubijemo v posodo in jih ražvrkljamo in nato zlijemo na prepraženo čebulo in gobe. Vse skupaj na najmanšem ognju pražimo 4 minute in vse skozi mešamo ( minuto do konca dodamo česen in peteršilj). Tik pred serviranjem v maso zamešamo še na lističe narezan sir. Maso serviramo na rezine polnozrnatega rženega kruha , ki smo ga na hitro na obeh straneh popekli na teflon ponvi brez maščob.

Jed lahko ponudimo , kot toplo predjed oz kot samostojni popoldanski prigrizek. Ker so gobe za želodec težke in težko prebavljive , se takim obrokom v večernih urah izogibajte.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]