Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PIŠČANČJA KRAČA S PEHTRANOM

  • SESTAVINE za 4 osebe:

    8 kom piščančje krače brez kože in kosti
    8 vejic sveži pehtran
    16 rezin kraški pršut
    40g grobo naribanega parmezana
    70g rukole
    200g sojinih kalčkov
    začimbe (sol , poper , vegeta )
    olivno olje





    PRIPRAVA:

    Meso začinimo. Priprava zvitkov: Dve rezini kraškega pršuta položimo vzporedno na delovni pult , potrosimo z parmezanom in na grobo narezanim pehtranom. Nanj položimo piščančjo kračo bret kosti in kože ter zavijemo. Ta postopek ponovimo, da dobimo 8 zvitkov. Zvitke položimo v pekač ter potrosimo z sojinimi kalčki, pehtranom in parmezanom. Poškropimo z olivnim oljem ter damo v pečico za cca 30 min na 190˙C . Jed lahko spečete tudi v mikrovalovni pečici , ki ima funkcijo CRISP , čas pečenja 12 minut. Zvitke pred serviranjem položimo na posteljico z rukole.

    K jedi ne priporočam priloge, priporočam solato , ki je setavljena z belivke in mlade špinače.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo