Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pizza Calzone

Čas priprave: 1.20h
Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
0.40 kg moke
4 žlice olivnega olja
0.003 kg kvasa
0.20 l mlačne vode
2 ščepca soli
Priprava testa:

Kvas umešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. V moko umešamo sol in olje ter premešamo. Dodamo vzhajan kvas in ugnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebčke, pokrijemo s bombažno krpo ter pustimo vzhajati približno 40 minut.
Nadev:
pelati v konzervi
šunka
naribana mozzarella
vloženi šampinjoni v slanici
olive
origano




Predpriprava: 
- olive in šampinjone grobo sesekljamo
- pelate z električnim mešalnikom fino zmiksamo ter dodamo origano in ščepec soli

Priprava prepognjene pizze:
Hlebček testa razvaljamo v krog, debeline enega prsta. Premažemo s pelati, čez položimo šunko in potrosimo s sirom, olivami in šampinjoni. Če ste ljubitelj začimb, lahko dodatno potrosite še origano. Testo prepognemo ter zunanji rob s prsti stisnemo. Pečico segrejemo na 220°C ter pečemo približno 18 minut.
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]