Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

ZELJNA SOLATA malo drugače



Čas priprave: 15 minut
Zahtevnost: enostavno
Kategorija: solata, priloga ocvrti in žar hrani
Nasvet: ko je solata narejena, jo pustimo nekaj časa počivati v hladilniku, da se okusi prepojijo



Sestavine:
1/2 sveže zeljnate glave
1 konzerva koruze (400g)
1 konzerva graha (400g)
1 konzerva rdečega fižola (400g)
1 srednje velika kumara
1 kom paradižnika
2 kom jajca
sol
poper
jabolčni kis
olivno olje
vejica peteršilja
česen po okusu

Predpriprava:
- zelje narežemo na tanke rezance
- konzervirano zelenjavo stresemo v cedilko in operemo
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo ter narežemo na kolobarje
- paradižnik in kumare operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine
- česen in peteršilj fino sesekljamo



Priprava:
Vse sestavine damo v posodo, solimo, popramo ter dodamo kis in olivno olje. Po potrebi dodamo še hladno vodo, dobro premešamo in pustimo malo počivati.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]