SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

LIGNJI Z JURČKI

Čas priprave:
30 MINUT
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
lignje lahko nadomestimo s puranom, piščancem, filejem osliča, kotletom morskega psa ali svinjskim mesom ; zelo okusna je tudi kombinacija piščančjega mesa in lignjev ; kot prilogo ponudimo riž, krompirjeve svaljke ali pa ponudimo poleg samo listnato solato (zelena solata + rukola + mlada špinača)

Sestavine za 2 osebe:
0,40 kg lignjev
1/3 korenja
3 liste ohrovta
1 pest posušenih jurčkov
1/3 konzerve vršičkov bambusa
1/2 kocke pečenkina omaka
1 čajna žlička jedilnega škroba (gustin)
sol
poper
rožmarin
timijan
olivno olje

Predpriprava:
- cele lignje operemo, osušimo in do polovice porežemo robove
- korenje operemo, olupimo in narežemo na tanke lističe
- ohrovtove liste operemo ter narežemo na rezance
- jurčke namočimo v hladni vodi za 10 minut in nato odcedimo
- bambusove vršičke operemo pod tekočo vodo in odcedimo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo lignje (približno 5 minut), dodamo ohrovt, korenje, jurčke, bambus ter začinimo. Vse skupaj pražimo približno 7 minut, nato zalijemo z 0,10 lit vode ter dodamo kocko. Jedilni škrob zmešamo z malo hladne ter dodamo lignjem. Vse skupaj kuhamo približno 6 minut. Po potrebi zalijemo še z malo vode.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]