Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

KREMNA REZINA





Zahtevnost:
ZAHTEVNO
Čas priprave:
3,30h
Nasvet:
Kremne rezine priporočam, da režete z nožem za kruh ; prvo označite velikost rezin ter prerežete z nožem zgornje testo ; nato pa prerežete do dna ; tako boste dobili lepo oblikovane rezine.

Sestavine:
6 jajc
1,00 lit mleka
12 žlic sladkorja
9 žlic moke
1 zavitek vanili sladkorja
2 zavitka listnatega testa
jedilna čokolada za glazuro
3 žlice olja
Predpriprava:
Uporabimo lahko listnato testo, ki je zmrznjeno in v obliki kocke. Kupimo oz. priporočam že valjano hlajeno testo, ki se ga dobi skoraj v vseh trgovinah. Testo razvaljamo oz. odvijemo ter izrežemo v obliki pekača v katerega bomo zlili maso za kremne rezine. S konico noža v testu naredimo nekaj luknjic, da se nam med peko ne napihne. Testo pečemo pri 200°C približno 14 minut.
Priprava kreme:
V posodo za mešanje damo jajca, vanili sladkor ter sladkor. Z električnim mešalnikom mešamo toliko časa da nam zmes naraste in postane gosta (približno 8 minut). V posodi kateri bomo kuhali kremo zavremo mleko (posoda naj bo večja vsaj za dvakrat do koder seže mleko, ker masa ob kuhi naraste). Stepenim jajcem dodamo moko ter dobro premešamo. Ko mleko zavre, zmanjšamo dovod energije na minimum ter počasi zlivamo maso v mleko. Ves čas mešamo in tudi nadalnih pet minut, ko kuhamo maso. Masa je kuhana, ko nam tri minute vre.
V pekač položimo prvo testo ter zalijemo z maso, ko se masa ohladi pokrijemo in postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure (priporočeno čez noč).
Stepemo smetano, premažemo maso in pokrijemo z drugim testom. V kozici zavremo vodo. V drugo posodico damo jedilno čokolado (5 reber) in olje (3 žlice) ter posodico položimo v vrelo vodo, da se čokolada stopi. Nato prelijemo s čokolado zgornji del testa.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo