Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rafaelo kroglice

RAFAELO KROGLICE S KROMPIRJEM: Slastno omamno dobre kroglice, v katerih se harmonično prepleta krompir in kokos v popolno celoto.
0


Slastno omamno dobre kroglice, v katerih se harmonično prepleta krompir in kokos v popolno celoto.


Rafaelo kroglice sem pripravljal prvič in že takoj eksperimentiral. Začetni delovni naslov pa kr »KROMPIRJEVI ČUPAVCI«. 😀😁😜Že nekaj časa sem imel zabeleženo recepturo, a sedaj prišel čas, da jo obdelam in izpopolnim. Za vse skupaj porabil slabih 14 dni, a največji izziv je bil kateri krompir izbrati. V večini primerov osebno uporabljam rdeči krompir, ki se uporablja za pečenje in cvrtje. Po prvih poizkusih z njim mi okus ni bil tisto kar sem želel, nato sem uporabil še običajni beli krompir. V tretje sem poizkusil s krompirjem, ki je na trgovskih policah označen z »ZA KUHANJE« in končno prišel do okusa, ki ga želel. Potrebno je bilo uskladiti samo še količine, da se dobi prava struktura… Kroglice so enostavne za pripravo, poleg tega pa okus dejansko spominja na tiste prave rafaelo kroglice, ki jih kupimo v trgovini.
500 g očiščenega krompirja za kuhanje
80 g masla
250 g mletega sladkorja
200 g kokosove moke
In še…
celi mandeljni
kokosova moka
Okus je res božanski. Če ste ljubitelji kokosa, potem tega recepta nikakor ne spreglejte.
Krompir olupimo, narežemo na manjše kose in operemo. Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in skuhamo.
Kuhan krompir odcedimo. Dodamo maslo in pretlačimo v gladek krompirjev pire. 
Pireju dodamo kokosovo moko in mleti sladkor. Dobro premešamo. Pustimo stati približno 20 minut, da se zmes ohladi in nekoliko strdi.
Naredimo kroglice, ki jim v sredino porinemo po en mandelj. Povaljamo v kokosovi moki.
Rafaelo kroglice s krompirjem shranimo v hladilnik, da se dobro ohladijo.
Moje priporočilo je, da so shranjene v hladilniku "čez noč" (pri meni v hladilniku že tretji dan in so še vedno božanske 😋).
Pri pripravi gladkega krompirjevega pireja vedno uporabljam kuhinjsko metlico. saj se mi zdi, da dobim najboljši rezultat. Lahko pa uporabite tudi cedilo ali ročni tlačilec za pire. Odsvetujem uporabo paličnega mešalnika, saj boste dobili čudno lepljivo zmes...

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo