Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Motovilec z limeto in svinjskim mesom

Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: enostavno
Nasvet: svinjsko meso lahko nadomestimo s puranom, piščancem ali osličem

Sestavine za 2 osebe:
0.15 kg motovilca
1 konzerva koruze (340g)
1 konzerva rdečega fižola (400g)
1 srednje velik paradižnik
1/3 podolgovate kumare
1 kom limete
česen po okusu
0.20 kg svinjskega mesa - stegno
drobtine, moka, jajca
olje za cvrtje
olivno olje
jabolčni kis
sol

Predpriprava:
- motovilec operemo in odcedimo
- koruzo in fižol splaknemo pod tekočo vodo
- česen olupimo in sesekljamo
- paradižnik in kumaro operemo ter narežemo na manjše kocke
- stisnemo sok ene limete in naribamo lupino (1 čajna žlička)
- s svinjskega mesa naredimo zrezke, jih spaniramo in ocvremo

Priprava:
V skledo položimo motovilec, koruzo, fižol, paradižnik, kumaro ter potrosimo z naribano limeto. Posolimo, dodamo še jabolčni kis, olivno olje, sok ene limete, česen ter narahlo premešamo. Ocvrto svinjsko meso narežemo na manjše kocke, dodamo narejeni solati, narahlo premešamo in vse skupaj nato položimo v servirno posodo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]