Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kruhove šnite z višnjevim prelivom

Dan se pozna po zajtrku, a preproste in okusne kruhove šnite z višnjevim prelivom vam ponujajo energijo za popoln in pozitiven začetek dneva.
recepti kruh, recepti višnjev kompot, zajtrk, recept zajtrk, recepti zajtrk, višnjev preliv


Zahtevnost:
10 minut
Sestavine za 2 osebe:
1 bela sendvič štručka (160 g) ali 4 kose belega kruha
2 jajci
0,10 l mleka
0,06 l sladke smetane
0,20 l višnjevega kompota
1 žlica kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (8 g)
2 žlice jedilnega koruznega zdroba (gustin)
2 žlice masla 
mleti sladkor za posip
PRIPRAVA
Štručko, staro dan ali dva, narežemo na poševne kolobarje debeline približno 2 centimetra.
Priprava panire za šnite:
- v prvo posodico ulijemo mleko in sladko smetano ter premešamo
- v drugo posodico ubijemo jajci ter jih s pomočjo vilice razžvrkljamo
V ponev položimo maslo ter segrejemo, da se raztopi.

Na segreto maslo položimo panirane kose kruha in pečemo na vsaki strani 2 minute.

POMEMBNO!
Kose narezanega kruha, pomočite v mleko s sladko smetano in nato v razžvrkljano jajce, tik pred pečenjem.

Pečene kruhove šnite položimo na kos papirnate brisače za nekaj minut.
Višnjev preliv:
Kompot z višenj ulijemo v kozico, dodamo kristalni in vanili sladkor ter zavremo.

Ko višnje zavrejo, zalijemo z raztopljenim jedilnim škrobom, ki smo ga razmešali v 0,05 l hladne vode ter ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute.

SERVIRANJE
Kruhove šnite položimo na krožnik, oblijemo z višnjevim prelivom in potrosimo z mletim sladkorjem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]