Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Punč tortice

Predstavljam vam odličen recept za punč tortice, ki je zelo enostaven in na koncu ponuja popolno sladko nasladp ljubiteljem sladkega.
recept punč, recept punč tortica, recepti punč, recepti sladica, recepti torta
50 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 15 tortic (merca: skodelica - 0,20 l):
TESTO
1 1/3 skodelice moke
1 zavitek pecilnega praška (8g)
3/4 skodelice kakava
en ščepec soli 
3 žlice masla
2 jajci
2 žlice vanilijeve arome
1 skodelica mleka
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (10g)
OSTALE SESTAVINE
5 zvrhanih žlic kakavovega namaza
0,50 kg kremnega sira mascarpone
0,20 kg mletih orehov
0,30 l sladke smetane
3,5 žlice mletega sladkorja


PRIPRAVA - TESTO
Maslo, kristalni in vanili sladkor penasto umešamo.

Penasti mešanici dodamo mleko, jajci, vanilijevo aromo in s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo.

V drugi posodi zmešamo moko, kakav, sol in pecilni prašek.
Tekoči mešanici dodamo mešanico iz moke in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.

Zmes stresemo v pomaščen pekač, po potrebi poravnamo in postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.

Pečen biskvit ohladimo in s pomočjo roke zdrobimo.
PRIPRAVA PUNČ BISKVITA

V posodo stresemo zdrobljen biskvit, dodamo kakavov namaz, 0,20 l sladke smetane, mlete orehe ter dobro zmešamo.
PRIPRAVA PUNČ TORTIC
Pri pripravi tortic potrebujete kovinski modelček premera 7 centimetrov in višine 5 centimetrov. V primeru, da nimate kovinskega obročka, si lahko pomagate z jogurtovim lončkom. Jogurtovemu lončku od odprtega dela odmerite 5 centimetrov in odrežete.

Modelček dobro napolnite s punč biskvitom in nato odstranite oblikovan biskvit iz modelčka. Postopek ponavljate toliko časa, da porabite ves pripravljen punč biskvit.

Tortice postavite za pol ure v hladilnik.
PRIPRAVA KREME
V posodo stresemo mascarpone, dodamo mleti sladkor in prilijemo 0,10 l sladke smetane ter s kuhinjsko metlico zmešamo v gladko zmes.
Pred serviranjem tortice okrasite, s pomočjo dreserne vrečke, z mascarpone kremo in posujete s kakavom.

MOJ NASVET - PUNČ TORTA
Punč biskvit nadevate v klasičen okrogel model za torto, postavite v hladilnik, da se ohladi, glazirate s čokolado in okrasite z mascarpone kremo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]