Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ocvrta jajca z ingverjem

Občasno je potrebno klasične obroke nadomestiti z nečem novim, a ocvrta jajca z ingverjem so okusna in odlična ideja za to.
recept ingver, recepti za jajca, ocvrta jajca, recepti mleto meso, hitri obrok
20 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 5 ocvrtih jajc z ingverjem:
5 jajc
250 g mešanega mletega mesa
1/3 srednje velike rdeče paprike
1/2 srednje velike čebule
2 stroka česna
1 žlica sveže naribanega ingverja
sol, tribarvni grobo mleti poper, mleti muškatni orešček
za paniro / moka, jajce, mleko, krušne drobtine
olje za cvrtje
PRIPRAVA
Jajca kuhamo 7 minut v vreli vodi, kateri smo dodali pol čajne žličke soli (sol dodate zato, da se bodo jajca lepo olupila).

Kuhana jajca splaknemo s hladno vodo ter jih olupimo.
PRIPRAVA PANIRE

- v prvo posodo stresemo moko - tip 500
- v drugo posodo ubijemo jajce, dodamo 0,05 l hladnega mleka ter dobro zmešamo
- v tretjo posodo stresemo krušne drobtine
Mešano mleto meso stresemo v posodo, dodamo grobo zmleto zelenjavo (paprika, čebula, česen) in fino nariban ingver, potrosimo z 1/3 čajne žličke soli, dvema ščepcema grobo mletega popra in muškatnega oreščka ter dobro premešamo.

Mesno zmes razdelimo na pet delov in oblikujemo polpete.
Jajce zavijemo v mesni polpet ter s pomočjo vlažnih dlani oblikujemo krog.
Mesne kroglice z jajcem povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu še v krušnih drobtinah.
Mesne kroglice z jajcem cvremo v vročem olju 7 minut.

Ocvrte kroglice položimo na papirnat servet, da se odteče odvečna maščoba.

NASVET
Ocvrta jajca z ingverjem lahko postrežete kot predjed (na krožniku naredite posteljico iz rukole, nanjo položite ocvrto jajce z ingverjem, pokapate z limetinim sokom in potrosite z grobo naribanim parmezanom) ali kot hitro večerjo, a poleg postrežete osvežujočo solato iz paradižnika, paprike, kumaric in čebule.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]