SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Mehanska obdelava živil


Živilom se mora pred toplotno obdelavo dati želena oblika. Živilo očistimo vseh nezaželenih primesi in odstranimo vse slabe in nekoristne dele. S tem postane čisto, lepše na pogled in pripravljeno za nadaljnjo uporabo, tako v surovem stanju kot za predelavo s pomočjo retmične obdelave.

Postopki mehanske obdelave se delijo na:
-           čiščenje živil na suho
-           čiščenje živil z vodo
-           dresiranje
-           gnetenje
-           lupljenje
-           miksanje
-           mletje
-           obrezovanje in luščenje
-           pretlačevanje
-           pretikanje
-           rezanje
-           ribanje
-           sekljanje
-           stepanje
-           tolčenje
-           trebljenje
-           vmešavanje
-           valjanje
-           žvrkljanje 
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]