Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mehiška solata

 OKUSNO IN ENOSTAVNO! 
Moj predlog za hitro malico, kosilo ali večerjo v poletnem času.
zahtevnost
12 minut

ZA OKUSNO SOLATO POTREBUJETE:
1 srednje velika glava solate
1 konzerva rdečega fižola (400 g)
1 konzerva koruze (400 g)
1 večja rdeča paprika
1 večja rumena paprika
2 srednje veliki čebuli
1 srednje velika bučka
4 tortilje
2 žlice sira nacho
4 žlice olivnega olja
1 čajna žlička rdeče paprike
1/4 čajne žličke čilija v prahu
sol, tribarvni grobo mleti poper
4 žlice vinskega kisa

PREDPRIPRAVA
- zeleno solato očistimo, operemo v hladni vodi ter dobro ocedimo
- fižol in koruzo iz konzerve odcedimo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo
- zelenjavo (paprika, čebula, bučka) očistimo in narežemo na kocke, velikosti fižola


PRIPRAVA
V kozici segrejemo olje, dodamo zelenjavo (paprika, čebula, bučka), solimo in popramo po okusu ter pražimo 4 minute. Nato dodamo koruzo in fižol, papriko v prahu in čili ter pražimo še dve minute. Zalijemo z vinskim kisom, ki smo ga zmešali z 0,05 l vode. Na hitro prevremo (pol minute).

Dve tortilji premažemo z nacho sirom in ju prekrijemo z drugima dvema tortiljama.
Nadevani tortilji z nacho sirom popečemo na vroči ponvi (vsaka stran slaba minute), brez dodajanja maščobe.
Tortilje narežemo na manjše trikotnike.


SERVIRANJE
Listnato solato položimo na štiri servirne krožnike, potrosimo s pripravljeno zelenjavno mešanico in obložimo s koščki narezane tortilje.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]