Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadna kocka s pomelom

Okusna sladica z agrumom, iz katerega izhaja lepo število danes popularnih agrumov. Pomelo je bil dolgo časa zapostavljen, saj so znanstveniki preučevali predvsem njegovega naslednika oz. hibrid, grenivko.
pekač 28*19 cm
55 minut
Kaj potrebujete za preprosto in okusno sadno kocko?
BISKVIT
4 jajca
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
5 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
85 g masla
2 banane
4 zvrhane žlice kokosove moke
1/3 čajne žličke cimeta
250 ml mleka
4 žlice moke
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
SADNI ŽELE
1 mango
1 pomelo
3 zvrhane žlice sladkorja v prahu
2 čajne žličke agar agarja
250 ml jabolčnega soka


PRIPRAVA BISKVITA
V ponvi raztopimo maslo. Dodamo banani narezani na kolobarje, kokosovo moko, vanilijev sladkor in pražimo toliko časa (4 minute), da dobimo svetlo rjavo barvo.

Praženo mešanico prelijemo z mlekom, potrosimo s cimetom ter premešamo, da se sestavine povežejo.

Odstavimo in ohladimo do mlačnega.
V posodo ubijemo jajca, dodamo kristalni sladkor in stepamo toliko časa (10 minut), da zmes naraste za trikrat.

Električni mešalnik nastavimo na srednjo hitrost in postopoma dodajamo pripravljeno zmes iz banan. Mešalnik pustimo mešati toliko časa (2 minute), da se sestavine dobro premešajo.
V pripravljeno zmes postopoma vmešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.

Zmes nalijemo v pekač. Po potrebi poravnamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
PRIPRAVA SADNEGA ŽELEJA

Sadež pomelo olupimo in ga narežemo na majhne kocke.
Mango olupimo, odstranimo koščico, narežemo na manjše kose in zmeljemo v gladko zmes.

Mangovo kašo stresemo v merico za tekočino in razliko do 500 ml napolnimo z vodo.

Mango z vodo nalijemo v kozico. Dodamo mleti sladkor in agar agar. Ko tekočina zavre, ob stalnem mešanju, kuhamo 4 minute.
Agar agar lahko zamenjate z listi želatine – za 500 ml tekočine.
Kozico odstavimo in primešamo na kocke narezan pomelo.
Biskvit, ki smo ga pustili v pekaču, namočimo z jabolčnim sokom. Nato ga prelijemo s sadnim želejem.
S sadnim želejem prelijemo takrat, ko opazimo, da se že nekoliko gosti oz. strjuje - cca 5 minut.

Pekač postavimo v hladilnik, da se žele strdi.

Odstranimo pekač in narežemo na poljubne kose.

AGAR AGAR >>> več info in nakup
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo