SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Puranje košarice

Okusna puranja košarica s korenčkovim pirejem in preprosto avokadovo tapenado je popolna ideja za sončne dni.
8 košaric (4 osebe)
50 minut
Kaj se potrebuje za okusno jed iz puranjega mesa?
KOŠARICE
1 večja čebula
400 g puranjih prs
1 manjši jajčevec
1 kozarček na žaru opečenih artičok, mariniranih v olju (bruto 280g)
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (275 g)
2 žlici sezamovih semen
olivno olje
tribarvni grobo mleti poper
sol
PIRE
7 srednje velikih korenčkov
2 žlici masla
sol
TAPINADA
1 avokado
sok ene limete
sol


PRIPRAVA
Čebulo očistimo, grobo sesekljamo in stresemo v kozico. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo na tanke rezance narezana puranja prsa in pražimo 5 minut.

Nato dodamo na tanke rezance narezan jajčevec, začinimo s soljo in poprom ter pražimo še 10 minut.
Na koncu dodamo odcejene artičoke, ki smo jih narezali na manjše dele. Premešamo, odstavimo kozico iz toplotnega vira in na pol ohladimo.
Listnato testo razvijemo in ga razrežemo na osem enakih delov, v obliko kocke.

Udrte dele na pekaču za mafine premažemo z maslom in potrosimo s krušnimi drobtinami.
Nato v udrtino položimo kos testa in oblikujemo v košarico. 

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse testo.
Košarice iz testa nadevamo s mesnim nadevom.
Nadevane košarice potrosimo s sezamom.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
TAPENADA

Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Nato ga narežemo na manjše kose, prelijemo s sokom ene limete in začinimo s ščepcem soli. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
PIRE

Korenje očistimo, operemo in narežemo na manjše kose. Nato kose stresemo v kozico, nalijemo vodo, začinimo s soljo in skuhamo.

Kuhano korenje odcedimo, dodamo maslo in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes. Po okusu dosolimo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]