Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Burek pita

Preprosta in okusna ideja za kosilo.
4 osebe
50 minut
Kaj se potrebuje za preprosto kosilo z odličnim okusom?
400 g pora
150 g kisle smetane
250 g mlete mletega govejega mesa
4 liste sveže valjanega vlečenega testa (400 g)
sol
tribarvni grobo mleti poper
100 ml olivnega olja


POSTOPEK PRIPRAVE

Por narežemo na tanke kolobarje. Nato ga operemo v hladni vodi ter dobro odcedimo.

Olivnemu olju primešamo 100 ml hladne vode.
Liste vlečenega testa položimo na delovno površino, v obliki pravokotnika tako, da se robovi prekrivajo. Premažemo s kislo smetano.
Nato potrosimo s porom in mletim mesom ter soljo in poprom (1 žlica soli, 1/2 čajne žličke popra).
Nadevano testo zavijemo v zvitek. Nato zvitek zavijemo v obliko polža.
Zvitek v obliki polža položimo v namaščen okrogel pekač, premera 26 centimetrov.
Nato ga dobro premažemo z mešanico olivnega olja in vode.

Pekač postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 45 minut. Med peko burek pite nekajkrat premažemo z mešanico olja in vode (na 15 min).
Pečeno burek pito pokrijemo z vlažno krpo in pustimo počivati par minut. Nato razrežemo na poljubne kose in serviramo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]