Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cimetov sladoled

Doma pripravljen sladoled je odličnega okusa. Sladoled večinoma kupujemo že narejen, vendar je priprava domačega sladoleda lahko tudi enostavna in zabavna. Obstaja kopica načinov priprave sladoleda, a enega od njih vam predstavljam v spodnji recepturi.


Kaj se potrebuje za poletno osvežitev?

4 beljake
350 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica cimeta
2 žlici vanilijeve arome
150 ml kristalnega sladkorja
300 ml vode



PRIPRAVA

V kozico stresemo kristalni sladkor, ki ga prelijemo z vodo.

Ko mešanica zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 30 minut, da dobimo sladkorni sirup.
Nekaj minut pred koncem kuhanja sladkornega sirupa, stepemo beljake v trd sneg.

Vroč sladkorni sirup postopoma ulivamo v beljakov sneg in ob tem vse skozi mešamo z električnim mešalnikom.

Nato z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa, da se zmes ohladi (10 min).
Ohlajeni beljakovi zmesi dodamo na pol stepeno sladko smetano, cimet in vanilijevo aromo.

Dobro premešamo.
Pripravljeno zmes stresemo v PVC posodo, ki jo shranimo v skrinjo za 3 ure.

Pred serviranjem naj bo sladoled nekaj minut na sobni temperaturi.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]