SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Slivova košarica

Preprosta in okusna sladica iz suhih sliv!

Kaj se potrebuje za okusno sladico iz suhih sliv?

SLIVOVA KREMA
250 g suhih sliv brez koščic
2 zvrhani žlici kristalnega sladkorja
1 zvrhana žlica masla
250 ml vode
4 žlice kremnega sira mascarpone
JAGODNI PRELIV
250 g zmrznjenih jagod
2 zvrhani žlici kristalnega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
100 ml sladke smetane
1 čajna žlička jedilnega koruznega škroba (gustin)
OSTALO
275 g sveže valjanega listnatega testa
6 svežih jagod


PRIPRAVA SLIVOVE KREME
Suhe slive narežemo na manjše koščke. Stresemo v kozico in dodamo maslo ter kristali sladkor. Zalijemo z vodo.

Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo toliko časa, da voda izhlapi (12 min). Kuhane slive ohladimo.

Slivam dodamo kremni sir in dobro premešamo.
PRIPRAVA JAGODNEGA PRELIVA
Jagode stresemo v kozico, dodamo sladkor in vanilijevo aromo. Kuhamo 6 minut. Nato prilijemo škrob, raztopljen v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.

Kuhane jagode ohladimo. Nato prilijemo sladko smetano in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
PRIPRAVA TESTNIH KOŠARIC
Listnato testo razvijemo in razrežemo na šest enakih delov - kocka.
1.
Na zgornjem levem in spodnjem desnem robu kocke testa naredimo zarezo v L obliki, en centimeter od roba.
2.
Zunanji del spodnjega zarezanega roba dvignemo in položimo na zgornji del, kjer se začne zareza. S prstom nežno pritisnemo, da se testo sprime.
3.
Postopek ponovimo z zgornjim zarezanim robom.

Pripravljene testne košarice položimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem.

Nato z vilico naredimo po nekaj luknjic v sredini košaric.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 12 minut.

Pečene testne košarice iz listnatega testa ohladimo.
SESTAVLJANJE SLADICE
V sredino košarice položimo dobro žlico slivove kremo. Čez njo položimo jagodno kremo. Na koncu okrasimo s svežo jagodo, ki smo jo oprali pod tekočo vodo in dobro osušili.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]