Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Matcha semifreddo

Osvježilen matcha semifreddo z limeto in medom – brez aparata za sladoled, idealen za poletne sladke trenutke.
0
Zelena rezina semifredda z okusom matche, okrašena z jagodičevjem in listi mete na belem krožniku

Matcha je tista zadeva, ki ali jo ljubiš ali pa ti na začetku ne sede – dokler ne probaš na pravi način. In tale semifreddo je pravi način. Ta sladica združuje nežnost stepene smetane, subtilno grenkobo matcha prahu in svežino limete. Rezultat? Ohlajena zelena krema, ki ne potrebuje aparata za sladoled in vedno naredi vtis. Gre za recept, ki spoštuje počasno pripravo in nagradi z vrhunsko teksturo. Če iščeš nekaj drugačnega, svežega in poletno prefinjenega – to je to.

Sestavine (za 6 porcij)

  • 500 ml sladke smetane

  • 300 ml mleka

  • 70 g sladkorja

  • 5 čajnih žličk matcha prahu

  • 8 rumenjakov

  • 100 g medu

  • sok in lupinica 2 limet

  • za serviranje: sveže jagodičevje in listi mete za okras

Postopek priprave

1. Stepanje smetane
300 ml smetane stepemo do čvrstega z ročnim mešalnikom. Shranimo v hladilnik do uporabe.

2. Priprava matcha osnove
V kozico vlijemo preostalih 200 ml smetane in 300 ml mleka ter segrejemo do vretja. Dodamo sladkor in matcha prah ter dobro premešamo z metlico, da dobimo gladko zmes. Kuhamo še 1 minuto na zmernem ognju, nato odstavimo.

3. Rumenjakova osnova
V večji kovinski skledi zmešamo rumenjake, med in limetin sok. Skledo postavimo nad kozico z rahlo vrelo vodo, dodamo limetino lupinico in z metlico stepamo 4 minute, dokler ne nastane gosta, svetla krema. Pazimo, da se zmes ne pregreje.

4. Hladenje in združevanje
Rumenjakovo mešanico odstavimo in združimo z mlačno matcha osnovo. Dobro premešamo z metlico. Skledo postavimo nad ledeno kopel (ledene kocke in hladna voda) in mešamo še 4 minute, da se masa ohladi.

5. Zaključek
Z lopatko previdno vmešamo stepeno smetano v ohlajeno zmes. Mešamo nežno, da ohranimo zračno teksturo. Maso prelijemo v model, poravnamo in damo v zamrzovalnik za 24 ur.

6. Postrežba
Semifreddo narežemo ali postrežemo z žlico. Okrasimo z jagodičevjem, metinimi listi in po želji naribano limetino lupinico.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo