SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Čokoladna hruška nashi

Sočna, aromatična in hrustljava hruška nashi v kombinaciji s čokolado ponuja odličen okus.

SESTAVINE
2 hruški nashi
2 čajni žlički žafranike
2 žlici medu
1 limeta
BELA KREMA
55 g bele čokolade za kuhanje
100 ml sladke smetane
TEMNA KREMA
55 g temne čokolade za kuhanje
100 g kremnega sira mascarpone
30 ml sladke smetane
OSTALO
3 maslene kekse oblite s temno čokolado





PRIPRAVA

Hruški olupimo. Nato ju postavimo v kozico in zalijemo s hladno vodo.
Dodamo žafraniko, med in limeto narezano na krhlje.

Ko voda zavre, kuhamo 25 minut.

Kuhani hruški vzamemo iz vode in ohladimo.
PRIPRAVA BELE KREME

Nad vodno soparo raztopimo belo čokolado.

Stopljeni čokoladi primešamo sladko smetano.

Belo kremo nalijemo v dve servirni posodici z robom. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Ohlajeno hruško prerežemo na pol. Izdolbemo semena odstranimo pecelj in polovici združimo. 

Postopek ponovimo z drugo hruško.
PRIPRAVA TEMNE KREME

Temno čokolado raztopimo nad vodno soparo. Dodamo mascarpone in zmešamo v gladko zmes.

Prilijemo sladko smetano in dobro premešamo.
Maslene kekse oblite s čokolado s pomočjo noža grobo sesekljamo.
SESTAVLJANJE SLADICE IZ HRUŠKE NASHI, KI JO IMENUJEJO TUDI AZIJSKA HRUŠKA

Hruško položimo v servirno posodico z belo kremo. Oblijemo s kremo iz temne čokolade in potrosimo z grobo sesekljanimi keksi.


Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]