Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bistra enolončnica s koruznimi žličniki

Preprosta in okusna ideja za jed na žlico, ki vas bo pogrela v hladnih dneh.

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
420 g mladega govejega stegna
220 g čebule
160 g zelene paprike
300 g korenja
220 g pora
2 stroka česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček
ZAKUHA
170 g koruzne moke + 1 zvrhana žlica bele moke
eno jajce
1 čajna žlička suhega ingverja v koščkih
1 čajna žlička sušene limonine trave
1 čajna žlička vinskega kamna
po en ščepec soli, tribarvnega grobo mletega popra in muškatnega oreščka
OSTALO
voda, sol


PREDPRIPRAVA
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. 
·         korenje operemo pod tekočo vodo, osušimo, olupimo in narežemo na manjše koščke
·         por narežemo na srednje debele kolobarje, operemo v "stoječi" hladni vodi in dobro odcedimo
·         čebulo olupimo in narežemo na manjše kocke
·         papriko očistimo, operemo, osušimo in narežemo na kocke
·         česen olupimo in grobo sesekljamo
·         goveje meso narežemo na srednje velike kocke

PRIPRAVA BISTRE ENOLONČNICE
Pripravljeno zelenjavo in goveje meso stresemo v večjo kozico. Prelijemo z 2500 ml hladne vode in začinimo s poprom (¼ čajne žličke), soljo (1 ½ čajne žličke) in muškatnim oreščkom (¼ čajne žličke).
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 60 minut.
PRIPRAVA ZAKUHE
V posodo stresemo moko. Dodamo jajce, vinski kamen in začimbe (sol, poper, muškatni orešček, ingver, limonino travo). Prelijemo s 145 ml hladne vode in dobro premešamo.
Na štedilnik postavimo kozico z vodo, ki smo jo solili. Ko voda zavre s pomočjo čajne žličke delamo žličnike, ki jih polagamo v vodo.
Kuhamo 5 minut, nato žličnike odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Tik pred serviranjem enolončnice, vložimo žličnike.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo