Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Skutin kolač

Preproste sestavine, enostavna priprava, a tako okusno!

KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO SKUTINEGA KOLAČA?
1 zavitek sveže valjanega vlečenega testa 500 g
500 g nepasirane skute
80 g jogurta
4 zvrhane žlice kisle smetane
6 zvrhanih žlic sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 10 g
3 jajca
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine
maslo za mazanje
kokosova moka in kristalni sladkor za posip


POSTOPEK PRIPRAVE
pekač premera 26 centimetrov
Okrogel pekač premažemo z maslom in potrosimo s kristalnim sladkorjem ter kokosovo moko. Z listi vlečenega testa prekrijemo stranice in dno pekača. 
namig: liste testa polagate tako, da ga je polovica v pekaču, polovica pa sega čez rob
 Skuto stresemo v posodo. Dodamo jogurt, kislo smetano, vanilijev in kristalni sladkor, jajca ter nastrgano limonino lupino. Dobro premešamo.
Skutin nadev stresemo v pekač, obložen z vlečenim testom in ga enakomerno porazdelimo po celotni površini.
S testom, ki sega čez rob prekrijemo skutin nadev. Premažemo s stopljenim maslom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut.
Skutin kolač pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato ga stresemo na servirni krožnik in razrežemo na poljubne kose.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]