Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Špinačna juha z meto

Kombinacija okusov, ki ponuja osvežujoč okus s kančkom eksotike.
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO OKUSNE JUHE?
500 g mlade špinače
10 listov sveže mete
1 žlica kokosovega olja
100 ml sladke smetane + 60 ml za dekoracijo
3 stroke česna
¾ čajne žličke soli
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
1 zvrhana žlica krompirjevega škroba
parmezan za posip


POSTOPEK PRIPRAVE
Špinačo operemo in dobro odcedimo. Nato, jo stresemo v kozico in dodamo kokosovo olje. Pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo sesekljan česen in prelijemo z enim litrom vode ter sladko smetano. Dodamo grobo zrezane liste mete in začimbe (sol, muškatni orešček). Ko zavre kuhamo 10 minut.
Prilijemo krompirjev škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Premešamo in kuhamo še 5 minut. Pred serviranjem juho potrosimo s parmezanom in pokapamo s sladko smetano.
Ko kupujete špinačo bodite pozorni, da so listi temno zelene barve in sveži na pogled!
Če so peclji daljši (cca 8 cm) jih odstranite. Raziskave so pokazal, da vsebujejo oksalno kislino, ki se nalaga v ledvicah, v obliki kamnov.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]