Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Vafelj mafini



Okusno in preprosto za zajtrk!
Kdo že ni slišal za kaloričen, a tako okusen zajtrk v obliki vafljev. Že nič kolikokrat jih želel pripraviti, a kaj ko nimam pekača za "waffles". 🙈🙉🙊 Zato se je bilo potrebno "znajti" in nastali so mini vafelj mafini... 💪 Dodatek lahko izberete po svojem okusu. 😋😋 Jaz izbral ribez, maline, borovnice, kislo smetano in javorjev sirup. 

Lahko servirate tudi le s prelivom! Pripravite preprost preliv iz marelične marmelade (zmešate marmelado in nekaj žlic vroče vode) ali čokoladno lešnikov preliv (v kozici segrevate nekaj žlic sladke smetane in nutello, da se sestavini povežeta v gosto tekočino).
Testo za vafelj mafine…
250 g moke
2 jajci
3 žlice rjavega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 ščep soli
1 žlica pecilnega praška
175 ml olja
175 ml mleka
140 ml svetlega piva
In še dodatki za popoln zajtrk…
kisla smetana
javorjev sirup
sadje po izboru
Sestavine za testo stresemo oz. nalijemo (moka, jajce, kristalni in vanilija sladkor, sol, pecilni prašek, olje, mleko, pivo) v skledo in z električnim mešalnikom dobro zmešamo. Pustimo stati 10 minut.
Pekač za mini mafine naoljimo in napolnimo s testom. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj in pečemo 21 minut. 
Vafelj mafine stresemo iz pekača in zložimo na servirni krožnik. Obložimo s sadjem in prelijemo s prelivom po lastnem izboru.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]