Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Gola figova torta



Okusi, ki se povežejo v popolno celoto!
Lahko pa tudi kako drugo sadje... Moja druga izbira bi bile višnje... 
Zakaj že gola torta? Ja za to, a ne.... 🙈🙉🙊 Torte, ki niso zamazane od zunaj ali prekrite z marcipanom in podobno so dobile naziv "NAKED CAKE". Ima pa torta še en velik plus. Je hitreje pripravljena... 👍😛
Za pripravo sladice sem uporabil modele za torto premera 10 centimetrov. Uporabite lahko tudi klasični model premera 24 cm in pripravite eno veliko torto.
Če so gostje manj lačni 😋😂bo za kakšnega več...
#Biskvit
o   3 jajca
o   3 zvrhane žlice sladkorja
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o   3 žlice moke
o   3 žlice olja
o   3 žlice mleka
o   1 zvrhana čajna žlica pecilnega praška
#Nadev
o   8 žlic kremnega sira maskarpone
o   3 zvrhane žlice mletega sladkorja
o   8 fig
#Dodatki
o   80 g temne čokolade
o   3 žlice cvetličnega medu

#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
50 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca

Maskarpone, čokolada in fige zagotovilo za popolno kombinacijo...
#PostopekPripraveRecepta


V posodo ubijemo jajca. Dodamo kristalni in vailjijev sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 8 minut), da dobimo penasto zmes.
Stepenim jajcem prilijemo mleko in olje. Nato postopoma na rahlo umešamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek. Biskvitno zmes nalijemo v štiri modele za torto premera 10 centimetrov. Modele na rahlo stresemo, da se biskvit enakomerno porazdeli. 
Pekače položimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 30 minut. Ohlajene biskvite prečno prerežemo na pol. 
Maskarpone zmešamo z mletim sladkorjem. Štiri fige operemo, osušimo in narežemo na rezine. 
Štiri kose biskvita obložimo z rezinami fig. Nato z vrečko za brizganje nanesemo maskarpone. Pokrijemo s kosi biskvita. Na vrh nanesemo maskarpone. Na vsako mini tortico položimo po eno figo, ki smo jo do polovice križno zarezali.
Mini tortice pokapamo s čokolado, ki smo jo raztopili s cvetličnim medom nad vodno kopeljo. 


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]