Sobote kličejo po jedi, ki je hitro pripravljena, a vas popelje v mediteranske kraje. Klasični špageti aglio olio so že sami po sebi odlični, z dodatkom kozic pa dobijo še tisto posebno noto. Česen, čili, olivno olje in svež peteršilj ustvarijo omamno kombinacijo okusov. To je recept, ki ga boste zagotovo ponovili večkrat.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g špagetov
-
200 g olupljenih kozic
-
3 stroki česna
-
½ svežega čilija
-
3 žlice olivnega olja
-
sol in poper po okusu
svež sesekljan peteršilj
Postopek
-
Špagete skuhajte v osoljeni vodi al dente in jih odcedite.
-
Česen narežite na tanke rezine, čili na drobne koščke.
-
Na ponvi segrejte olivno olje in popražite česen ter čili, da zadiši.
-
Dodajte kozice in jih pražite 3 minute, da postanejo rožnate.
-
V ponev dodajte kuhane špagete in vse skupaj dobro premešajte.
-
Potresite s svežim peteršiljem in takoj postrezite.
Kozice pecite na močnem ognju in zelo na hitro – tako ostanejo sočne in mehke.
Ni komentarjev
Objavite komentar