Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 1 ura in 5 minut
Količina: 4 kosi (premer 30 cm, merica – skodelica 0,20 l)
Sestavine
Testo
-
3 skodelice moke
-
1 čajna žlička suhega kvasa
-
1/2 čajne žličke soli
-
1/2 čajne žličke sladkorja
-
1 1/2 skodelice mlačne vode
-
olivno olje za premaz
Nadev
-
0,35 kg mlete jagnjetine
-
1 čebula
-
5 strokov česna
-
2 srednje velika paradižnika
-
1 srednje velika rumena paprika
-
1 svež chili jalapeno
-
1 čajna žlička rdeče mlete paprike
-
po 3 vejice sveže mete in peteršilja
-
0,05 kg rukole in listov peteršilja
-
2 limoni
-
sol, grobo mleti črni poper
Predpriprava
-
Čebulo olupimo in narežemo na večje kose.
-
Česen olupimo.
-
Paradižnik, papriko in chili operemo, osušimo, očistimo in narežemo na večje kose.
-
Metine in peteršiljeve vejice splaknemo, listke ločimo od stebelc.
-
Pripravljeno zelenjavo z zelišči grobo sesekljamo v električnem mešalniku.
-
V posodo stresemo mleto jagnjetino, dodamo sesekljano zelenjavo, meto in peteršilj.
-
Potrosimo z mleto rdečo papriko, 1 čajno žličko soli in 1/2 čajne žličke grobo mletega črnega popra ter dobro premešamo. Po potrebi še dosolimo.
Testo
-
V posodo presejemo moko, dodamo suhi kvas, sol in sladkor.
-
Prilijemo mlačno vodo ter z leseno žlico mešamo in gnetemo približno 4 minute, da nastane "cmok".
-
Testo stresemo na pomokano površino, pregnetemo 4 minute in oblikujemo hlebček.
-
Položimo ga nazaj v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 25 minut.
-
Nato testo razdelimo na 4 dele, oblikujemo hlebčke in jih razvaljamo v kroge (30 cm, debeline 0,5 cm).
-
Razvaljane kroge tanko premažemo z olivnim oljem.
Priprava
-
Na vsak krog testa enakomerno namažemo četrtino nadeva, pri robu pustimo približno 1 cm praznega roba.
-
Lahmacun položimo v ogreto pečico na 220 °C in pečemo 15 minut.
-
Po peki posujemo z rukolo in listi peteršilja, priložimo pol limone in postrežemo.
Kako lahko prilagodite recept?
-
Jagnjetino lahko nadomestite s puranjim ali piščančjim mesom.
Kako se je?
Lahmacun je najboljši sveže pečen. Pokapajte ga z limoninim sokom, zavijte kot palačinko in uživajte v popolnih turških okusih.
Ni komentarjev
Objavite komentar