Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Brokolijeva pica

ZDRAVA PICA BREZ GLUTENA - popolni okusi! Brokolijevo podlogo za pripravo pice lahko obložite...
0


Pica brez glutena!

Okus, ki prepričal tudi pripadnika klasične pice.


Pride dan v tednu ko se na mizi v jedilnici znajdejo izključno zdrave jedi. Drugače osebno zelo rad posežem po sklopu "galafak" kakor imenujem sklop nezdravih jedi. No ja, saj se vidi... 😂😂😂

Danes vam predstavljam recept, ki ga testiral in sestavil pred dnevi. Končni rezultat mene osebno kot dvorne preizkuševalce resnično navdušil. Pri brokolijevi pici gre v osnovi za zdravo, sočno in zelo okusno podlogo. Rezultat strukture in okusa podloge za zdravo pico ponuja nešteto možnosti za nadev. Osebno pripravil dve verzije, a vi lahko vsekakor pustite prosto pot svoji kulinarični domišljiji.
Prva verzija je morska, a ker kljub temu da nekateri niso ravno pristaši zdrave hrane, ki izvira iz morja, pripravil še zelenjavno verzijo. Nisem pa želel uporabiti mesnih izdelkov kot so polsuhi in suhi izdelki, saj že kar nekaj let tako osebno kot poslovno zmanjšujem uporabo soli. Posledica tega je, da mi vsi zadnje omenjeni izdelki po dobrih petih letih zmanjševanja vnosa soli v telo delujejo preslani. Mimo grede lahko še omenim, da se je v zadnjem obdobju kar nekaj artiklov iz sklopa suho mesnati izdelka z manj soli pojavilo na tržišču. Nekaj sem jih poizkusil in meni osebno še vedno delujejo preslani. Predvidevam, ker tega namreč nisem raziskoval, da namesto določenega procenta soli dodajo nek drugi aditiv. A ta po mojem dvigne okus slanosti. Kako prišel do tega zaključka!? Kupil salamo v stilu madžarske salame hrvaškega proizvajalca, ki jo oglašuje kot salama s 30% manj soli. Meni je delovala bolj slana kot če bi kupil običajno.

ZELENJAVNI NADEV  Bučko, jajčevec in papriko sem narezal na tanke rezine. Rezine pokapal z oljčnim oljem in na hitro popekel v ponvi. Nato obložil brokolijevo podlogo. Dodal češnjev paradižnik, riban parmezan in mocarela kroglice. Pečeno obložil še z divjo rukolo, ki mi veselo raste v teglcu na okenski polici.
 
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

PRVI KORAK
BROKOLI
SOL
ČESEN GRANULAT (GROBO MLETI)
KAJENSKI POPER
OLJČNO OLJE

DRUGI KORAK
MASLO
SIR BRIE
JAJCE
SOL
LUŠTREK

NADEV
PREKAJENA POSTRU
AVOKADO
SIR BRIE
SURIMI PALČKE
RUKOLA


460 g
ščep
ščeš
ščep



25 g
50 g
1 kom
ščep
ščep


70 g
polovica
30 g
4 kom

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
1 - 2  osebe

ČAS PEKE
175 stopinj - 35 minut
190 stopinj - 25 minut
190 stopinj - 10 minut


...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
riba
raki
jajca
1. Brokoli operemo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in osušimo. Nato ga razcvetkamo, stresemo na pekač s peki papirjem.
2. Začinimo (sol, grobo mleti suhi česen, kajenski poper), pokapamo z oljčnim oljem in premešamo. Pečemo v pečici ogreti na 175 stopinj 35 minut, da dobimo zlato rjavo skorjo, a notranjost ostane "mokra". Med peko nekajkrat premešamo. Pečen brokoli pustite stati približno 15 minut, da se ohladi.
3. Brokoli stresemo v posodo multipraktika. Dodamo na kocke narezan sir brie in maslo (iz drugi korak) in grobo zmeljemo. Zmelje se toliko, da koščki nastanejo približne velikosti riža.

4. Zmes stresemo v posodo, dodamo jajce in začimbe iz drugega koraka (sol, luštrek). Dobro premešamo.
5. Na pekač položimo kos papirja za peko. Nanj stresemo maso in oblikujemo podlogo za pico v obliko kroga premera 25 centimetrov. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 25 minut.

6. Pečeno oblogo obložimo s koščki prekajene postrvi ter rezinami avokada in sira brie. Na vrh položimo palčke surimi. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 10 minut.

7. Na pečeno pico položimo rukolo, priložimo krhelj limone in serviramo.

PS ALERGENI SURIMI Na tržišču je pestra izbira. Med drugim lahko dobite zamrznjene, sveže vakumirane, v slanici ali v olju. Proizvajalci jih pripravljajo na različne načine. Večina jih kot dodatek osnovi uporablja jedilni koruzni škrob, a nekateri uporabljajo gluten in sojo. Tako, da priporočam oz jaz se tako navadil. Pred nakupom artikla, ki ni še nikoli pristal v nakupovalni košari vedno preberem drobni tisk. To rundo so bile moj izbor surimi palčke v slanici, brez zadnje dveh omenjenih alergenov.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo