Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Fit skleda

FIT OBROK - ZDRAV IN NIZKOKALORIČEN OBROK: s preprostimi sestavinami do popolnega obroka...
0


Lahko za sončne dni!

V današnjem zapisu #KvikTip vam ponujam rešitev za zdrav obrok. Preproste sestavine in priprava, ki ne potrebujejo kulinaričnih veščin. In na koncu vse skupaj tako okusno.

Za pripravo potrebujete mlado špinačo, riž, korenje, avokado, repki kozic brez oklepa in sestavine za omako pico de gallo.

OMAKA PICO DE GALLO - SESTAVINE:  2 kom čebule, 3 kom rdeče paprike, 4 kom paradižnika, šop koriandra, limonin sok, oljčno olje, sol, poper POSTOPEK PRIPRAVE: Z multipraktikom z najmanjšim nastavkom za ribanje naribate očiščeno zelenjavo. Začinite (sol, grobo mleti poer), dodate fino zrezan koriander, prilijete oljčno olje in limonin sok. Premešate. Na količino zelenjave: približno 150 ml limoninega soka, 100 ml oljčnega olja. Omako imate lahko shranjeno v hladilniku do 3 dni.

Mlado špinačo operete v hladni vodi, odcedite in osušite. Korenje očistite in naribate na srednjem nastavku. Avokado prepolovite, odstranite koščico, olupite in začinite s soljo in poprom. Nato ga pokapate z oljčnim oljem in popečete na vseh straneh. Riž skuhate v večji količini vode, ki ste ji dodali sol. Kuhan riž odcedite.
Kozice pokapate z oljčnim oljem in na zelo vroči ponvi popečete na obeh straneh. V skledo ali globok krožnik položite mlado špinačo. Nato na špinačo položite pripravljene sestavine. Na koncu pokapate z omako.
Lahko se še nekoliko poigrate z okusi in na kocu potresete z drobljenimi karameliziranimi oreščki.

KAKO NAJLAŽJE PRIPRAVITI KOZICE? Zamrznjene kozice za 10 do 15 minut stresite v vodo sobne temperature. Odtaljene oplaknete s hladno vodo, odcedite in dobro osušite. Odcejene repke kozic položite na papirnato ali bombažno krpo, pokrijete  in nežno stresete, da vpije odvečno tekočino. Nato kozice pokapate z oljčnim oljem in na hitro popečete na zelo vroči ponvi. Kozice srednje velikosti - na vsaki strani minuta in pol. Po termični obdelavi jih malenkost posolite in začinite s kajenskim poprom.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo