Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Zajtrk - dvakrat malo drugače

Zajtrk je najpomembnejši dnevni obrok. Dva okusna predloga malo drugače: AVOKADOVI KRUHKI, TACO JAJCA
0


Najpomembnejši obrok dneva je zajtrk!

Zdrav in okusen zajtrk je popoln začetek dneva.


Pri pripravi zajtrka se lahko popolnoma prepusti kulinarični domišljiji. S tem, da se ne sme pozabiti tudi na okus, prijeten občutek v ustih in hranljivost. 
Vsekakor priprava zajtrka lahko predstavlja tudi izziv, saj je marsikdo med nami z eno nogo še v postelji. Zato priporočam, sploh če gre za zahtevnejši zajtrk, da naprej načrtujete vsaj nekatere dele in po potrebi predhodno pripravite. Za okusen začetek dneva ponujam dva predloga za zajtrk, ki nekoliko odstopata od klasike.

AVOKADOVI KRUHKI

PREPROSTO ZA PRIPRAVO, A TAKO OKUSNO 

Avokado prepolovite, odstranite koščico in olupite. Meso avokada fino pretlačite z jedilno vilico. Dodate grobo sesekljano rdečo papriko in peteršilj. Začinite s kajenskim poprom in soljo. Prilijete limonin sok, malo oljčnega olja in premešate. 

Popečete tri rezine domačega kruha in premažete z avokadovo maso. Nato eno obložite s tankimi rezinami paradižnika, na drugo rezino položite popečene tanke rezine prekajene slanine, a na tretjo položite pečeno jajce. 

Avokado lahko zamenjate z rdečo peso, a zaradi barvnega učinka rdečo papriko zamenjate z zeleno ali rumeno. Zaradi strukture rdeče pese jo zmeljite s paličnim mešalnikom v kremno zmes. Peteršilj lahko zamenjate s koriandrom, luštrekom ali drobnjakom. Zgoraj omenjene dodatke (jajce, slanina, paradižnik) lahko vsekakor nadomestite s svojimi najljubšimi... Kruh? Uporabite tistega, ki vam je pri roki. Seveda v to kategorijo spada med drugim tudi toast.

TACO JAJCA

HITRO IN KREMNO

Ponev pokapate z oljčnim oljem. Nato v njo vbijete tri jajca (po osebi), zalijete s 30 ml smetane za kuhanje in premešate. Začinite z začimbami za mehiške jedi (taco) in ob stalnem mešanju pražite še približno tri minute, da jajca zakrknejo. Odstavite in primešate češnjev paradižnik narezan na četrtine (krhlji). Koruzne školjke za taco nadevate z umešanimi jajci.

Koruzne taco školjke se da zaslediti predvsem v bolje založenih trgovinah (predvsem v trgovskih centrih). Seveda lahko uporabite tudi tortiljo. Popečete na hitro (vsaka stran približno 20 sekund) na obeh straneh, nadevate z umešanimi jajci in prepognete.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo