Sendvič iz ponve

 

Sočno in hrustljavo!

S čim manj posode do obroka!

V eni od preteklih objav že zapisal, da pride obdobje po celodnevnem priklopu sivih celic na kulinariko in posle, da sam ostanem "bos". 😂😂 S tega stanja sledi lenoritis 🙈🙉🙊 in nato iščem kar se da hitre in enostavne rešitve, da zadovoljim svoje brbončice. Ne smem pozabiti niti na posodo in pripomočke za pripravo obroka. Se mi ne da niti pomivat, pa čistit, pa.... 😂😉😈 Ampak to že druga tema...

Za pripravo sendviča iz ponve potrebujete desko, kuhinjsko kladivo, nož, ponev in pribor za jesti. Ob koncu lahko še dodam, da ko sem v taki situaciji nastanejo meni najljubši recepti, a ima tudi pozitiven učinek na hladilnik, shrambo,... Namreč artikli oz. zaloge ne končajo tam kjer nebi smele! Najverjetneje razbrali, da govorim o metanju hrane stran.
Ob pogledu v shrambo in hladilnik hitro ugotovim kaj za porabiti, a tudi ideje začnejo hitro švigati po sivih celicah....

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

LAKS KARE - SVINJSKO

TOAST

PARADIŽNIK

SOLATNA KUMARA

MOCARELA

MASLO

KREŠA

OLJČNO OLJE

 

ZAČIMBE

SOL

KAJENSKI POPER

ČESEN GRANULAT

150 g

2 kom

1/2

1/4

40 g

ena žlica

šop

 

 

 

ščep

ščep

ščep

 

POSTOPEK PRIPRAVE


PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA TESTO  

po osebi

 

ČAS PEKE

16 minut

 

...

 

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

gluten, laktoza

1. Zrezek iz svinjskega laks kareja (hrbet brez kosti - kotlet) potolčemo, začinimo s soljo, česnom in kajenskim poprom. Pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ponev. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 10 minut. Med peko enkrat obrnemo.

2. Zrezek vzamemo iz ponve. Nato v njo položimo dva kosa kruha za toast. Na toast položimo zrezek. Obložimo s tankimi rezinami paradižnika in solatne kumare. Potrosimo z naribano mocarelo.

DELOVNI NAMIG Toast lahko nadomestite s kruhom, ki ga imate za porabiti.

3. Ponev postavimo ponovno v ogreto pečico na 190 stopinj za 6 minut.

4. Sendvič se servira v ponvi, a pred serviranjem na vrh položimo kos masla in potrosimo s krešo.


Objava komentarja

0 Komentarji